Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; Kozaİpek Holding yöneticilerine açılan dava dosyasından yine tartışılacak bilgiler gün yüzüne çıktı. Holdingin eski sahipleri Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Melek İpek’in özel misafiri olarak Marmaris’teki Angel’s Peninsula Otel’de konaklayan protokol misafirlerinin isimleri dava dosyasında yer aldı. Buna göre, o dönem hükümette yer alan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Ali Babacan, Fatma Şahin, Nihat Ergün, Mehdi Eker, Mehmet Şimşek, Efkan Ala, Suat Kılıç bu otelde özel misafir olarak konaklamış. Savcılık, soruşturma sürecinde, listede adı geçen kişiler hakkında FETÖ üyeliği nedeniyle işlem yapılıp yapılmadığının araştırılmasını istedi. İki Mali Şube görevlisi, yaptığı inceleme sonucunda “ismi geçen kişiler hakkında FETÖ üyeliği nedeniyle işlem yapılıp yapılmadığı tespit edilemedi” şeklinde tutanak tuttu.
Firari Akın İpek’in de aralarında bulunduğu 20 kişinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı Kozaİpek davasının eklerinden “AKPCemaat” ilişkilerine dair yeni belgeler ortaya çıktı. Marmaris’teki Angels Peninsula Oteli’nin eski genel müdürü Hasan Burak Sertcan’ın telefon irtibatı kurduğu bakanlıklar ile Koza İpek Holding’in özel jetine binen AKP’lilere dün yer veren Cumhuriyet, bugün de el konulmadan önce Koza İpek Holding’e ait olan Angels Peninsula Oteli’nin özel misafirlerine mercek tuttu. Davanın ekleri arasına giren belgeye göre, 5 yıldızlı otelin “protokol misafirleri” arasında şu isimler dikkat çekti: Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Nihat Ergün, Fatma Şahin, Mehdi Eker, Suat Kılıç, Hüseyin Çelik.
Akın İpek ve Cafer İpek Tekin’in avukatı tarafından mahkemeye sunulan savunma dilekçesinde, bu özel misafirler doğrulandı. Koza İpek Grubu’na bağlı Angels Peninsula isimli otelde muhasebe bölümünde çalışan G.Ç’nin 24 Kasım 2015 tarihinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde polislere ifade verdiği anımsatılan dilekçede, bu kişinin ifadesinde otele gelen Zekeriya Öz ve Hakan Şükür’ün ücretlerinin holding tarafından karşılandığını aktardığı kaydedildi.
DİLEKÇEDEKİ SORULAR
Bu ifade alındığında Savcılık veya polis tarafından neden otelde aynı şekilde kalan diğer protokol misafirlerinin isimleri sorulmamıştır? Ya da bu isimler öğrenilmiş ama ifade metnine mi alınmamıştır” denilen dilekçede, “mahkemeye fikir vermesi için o dönemde benzer durumda olan protokol misafirlerinden bir kısmının” şunlar olduğu aktarıldı:
Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı ve sonrasında Başbakan
Bülent Arınç Başbakan Yardımcısı
Ali Babacan Başbakan Yardımcısı
Mehmet Şimşek Maliye Bakanı ve sonrasında Başbakan Yardımcısı
Efkan Ala İçişleri Bakanı
Faruk Çelik Bakan
Nihat Ergün Bakan
Fatma Şahin Bakan
Mehdi Eker Bakan
Suat Kılıç Bakan
Hüseyin Çelik Bakan
Dilekçede, “Bu tesise protokol olarak kabul edilen birçok misafir gelip konaklamış ve bunların bir kısmı konaklama ücretini ödeyip gittiği halde bir kısmı da konaklamış ancak herhangi bir ücret ödemeden ayrılmıştır. Ödeme yapılmayan müşterilerin maliyetleri de otelin şirketine kalması adil olmayacağından üstteki şirketler olarak başta Koza İpek Holding AŞ. tarafından üstlenilmek zorunda kalınmıştır. Bunların haricinde Cumuhurbaşkanı ve Başbakan’ın aile fertleri, danışmanları, bakanlıkların müsteşarları, kurum ve kuruluşların başkan ve genel müdürleri gibi yüzlerce kişi protokolden misafir edilmiştir. Neden ifadede bunların isimleri yoktur? Yoksa bu isimler çıkartılmış mıdır” denildi.
SAVCILIK: FETÖ'DEN İŞLEM YAPILDI MI?
Koza İpek davası sürecinde savcılık, Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Melik İpek’in özel misafirleri olarak ATP İnşaat AŞ.’ye ait otelde konaklayan kişilerin listesinin incelenmesi, ismi geçen kişiler hakkında FETÖ üyeliği nedeniyle işlem yapılıp yapılmadığının araştırılmasını istedi. Ankara Emniyeti’nde görevli iki mali şube görevlisi, yaptığı inceleme sonucunda tutanak tuttu. Tutanakta, “EKB84 nolu tutanak ile ekinde bulunan CD içerisindeki şüpheli Ahmet Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Melek İpek’in özel misafirleri olarak ATP İnşaat AŞ.’ye ait otelde konaklan kişilerin listesinin incelenmesi sonrasında ismi geçen kişiler hakkında FETÖ üyeliği nedeniyle işlem yapılıp yapılmadığı tespit edilememiş olup iş bu tutanak tarafımızından tanzim edilerek altı birlikte imzalanmaştır” denildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/fetonunozelmisafiriolanakplilerinlistesih11243.html
‘Depreme dayanıksız, oturulamaz’ raporlu kaymaklık binası altı yıldır yenilenmedi!43 izlenme
Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'den Bülent Arınç’a bomba yanıt!90 izlenme
Davutoğlu’na yakın gazeteciden flaş çıkış: Ankara’da buna cevap verecek bir babayiğit yok mu?159 izlenme
Üniversitede yemeğe yüzde 80 zam yapıldı, öğrenciler ayağa kalktı!32 izlenme
Suriyeliler akın akın bayramlaşmaya gitti Hataylı tır şoförleri isyan etti: "Suriye'de savaş varsa Suriye'de ne işiniz var, savaş yoksa Türkiye'de ne işiniz var?"63 izlenme
Cem Yılmaz: "Atatürkçüyüz, gururluyuz!"168 izlenme
Hayali asfalt ihalesi yaptığı öne sürülen AKP’li başkan için 'yargılansın' kampanyası101 izlenme
Dolar ne kadar oldu? (30.07.2018)110 izlenme
Yobaz güruhun kadın makiniste saldırdığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı!
Doğalgaz fiyatlarında çok sert artış!
Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Asgari ücrete en kapsamlı müdahaleyi Aralık ayında yapacağız
AKP'li eski Bakan Bayraktar'dan dikkat çeken sözler!