İsrail’in geçtiğimiz hafta Gazze Şeridi’ndeki El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 471 Filistinli hayatını kaybetti. Türkiye ise hastaneye düzenlenen saldırı sonrası 3 gün milli yas ilan etti.
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı milli yas kararnamesinde, “İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİ DÜZENLENDİ
Milli yasın ardından cumhuriyetin 100.yılı kutlamaları da ertelenirken Atatürk’ün cumhuriyetin ilanını müjdelediği 28 Ekim’in yıldönümünde de kapatılan Atatürk Havalimanı’nda “Filistin’e destek miting” düzenleneceği açıklandı.
DUBAİ’DE ROBBİE WİLLİAMS KONSERİYLE COŞTULAR
Daha önce İsrail İstanbul Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterilerinde “Hilafet bayrağı” açılmış, “hilafet” naraları atılmıştı.
Türkiye’de bunlar yaşanırken İslam dünyasının en zengin ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri Dubai’de Robbie Williams’ın konseri düzenlendi. 18 Ekim’de gerçekleşen konserde seyirciler çılgınca eğlenirken konsere katılanlar alkolün su gibi tüketildiğini ifade etti.
Yeniçağ
Orhan Sarıbal: "Hatay Valisi İl Seçim Kurulu’nu tehdit etti!"
Bakanlığın hazırladığı 'Ramazan ayı için sağlıklı beslenme' listesi asgari ücretin bir buçuk katı!
Ergenekon’un vebali iktidarın omuzunda
Son anket Erdoğan'ın planlarını değiştirecek! Yavaş, İmamoğlu ve Özel'e de kaybediyor
130 Haneli köye 3 milyon TL'lik fatura kesildi! Sayaç okumayan yetkililer telefonlara çıkmadı
Müftülükten skandal konferans! 'Çocuklar evlenebilir, laiklik en büyük tehlikedir'
Antalya’daki teleferik kazası sonrası ilk rapor açıklandı: Kazanın nedenleri tek tek sıralandı
İşçiler ayaklandı: AKP'li belediyede grev!
İşte anket sonuçları: Erdoğan'a fark atan Kılıçdaroğlu ipi göğüslemeye çok yakın!
CHP seçimin startını verdi! Tam 2 milyon kişiyle...
Eski Türk Telekom il müdürü bombayı patlattı! Binali Yıldırım'a şok suçlamalar: "O dönem Türk Telekom bunların babalarının çiftliğiydi"
35 Milyarlık kurtarma paketi kimlere gitti?
Rus savaş uçakları Donetsk Bölgesi'ndeki Ukrayna mevzilerini vurdu!
Akit yazarı: Darbe girişiminden ‘FETÖ’ kadar kemalistler de suçludur