İsrail’in geçtiğimiz hafta Gazze Şeridi’ndeki El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 471 Filistinli hayatını kaybetti. Türkiye ise hastaneye düzenlenen saldırı sonrası 3 gün milli yas ilan etti.
BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı milli yas kararnamesinde, “İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİ DÜZENLENDİ
Milli yasın ardından cumhuriyetin 100.yılı kutlamaları da ertelenirken Atatürk’ün cumhuriyetin ilanını müjdelediği 28 Ekim’in yıldönümünde de kapatılan Atatürk Havalimanı’nda “Filistin’e destek miting” düzenleneceği açıklandı.
DUBAİ’DE ROBBİE WİLLİAMS KONSERİYLE COŞTULAR
Daha önce İsrail İstanbul Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterilerinde “Hilafet bayrağı” açılmış, “hilafet” naraları atılmıştı.
Türkiye’de bunlar yaşanırken İslam dünyasının en zengin ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri Dubai’de Robbie Williams’ın konseri düzenlendi. 18 Ekim’de gerçekleşen konserde seyirciler çılgınca eğlenirken konsere katılanlar alkolün su gibi tüketildiğini ifade etti.
Yeniçağ
Güne Yine Akaryakıt Zamlarıyla Başladık! Motorine Tam 1 Lira 29 Kuruş zam geldi!
Berat Albayrak'ın paylaştığı 'güven endeksi'nde gözden kaçan detay!
Meclis’te ‘5 milyon dolar rüşvet’ tartışması: "Kriminal rapor var, hodri meydan!"
Narin Güran’ın tutuklu ağabeyi için verilen dilekçede, itirafçı Nevzat Bahtiyar’a yüklenildi!
İsrail Hizbullah yöneticilerinin telsizine sızıp patlattı! Yaralı sayısı 2 bini geçti
Ormanlara 3 koldan hançer
KONDA Genel Müdürü Erdem: "Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yüksek, İnce'yle ilgili 'köpük' gitgide düşer"
Reyhanlı'da halk sokağa döküldü! "Ülkede mülteci istemiyoruz"
Mamak Belediyesi'nde büyük skandal! Belediye Başkanı Murat Köse'nin kimleri işe aldığını mecliste tek tek açıkladı!
Mansur Yavaş’tan 7 milyon liralık su tasarrufu!