Gazetenin internet sitesindeki Gregory Meyer imzalı haberin başlığı, “Altın tüccarı, Amerikan mahkemesinde eski Türk yetkiliye rüşvet verdiğini söyledi”.
Haberde Zarrab’ın, Çağlayan’a, İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesine yardımcı olması için ödeme yaptığı belirtildi.
Haberde “Hapishane kıyafetleri içinde, yanında ABD bayrağı bulunan tanık kürsüsünde ifade veren Zarrab, altın ticareti yapmak üzere Halkbank’a ilk kez yaklaştığında geri çevrildiğini söyledi. Bankanın Genel müdürü Zarrab’ı, kendi yüksek profilinden ötürü değil, eşi Ebru Gündeş’in Türkiye’de çok ünlü bir şarkıcı olması nedeniyle geri çevirdi” denildi.
Zarrab’ın bu noktada yardımcı olması için dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’dan yardım istediği hatırlatıldı.
Haberde savcıların daha sonra Zarrab’ın yaptığı ödemelerle ilgili
eposta ve belge kayıtlarını gösterdiği, belgelerde yer alan “CAG’a
nakit” notunun Çağlayan’ı kastettiği belirtildi.
Financial Times’ın haberinde Çağlayan da dahil olmak üzere, Atilla dışındaki sanıkların ABD’de tutuklu olmadığı hatırlatıldı.
Gazete New York’taki davanın ABDTürkiye ilişkilerini daha da kötü bir hale getirebileceğine dikkat çekti.
Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil Türk yetkililerin davayı “Ankara’ya karşı bir Amerikan komplosu” olarak lanse ettikleri de hatırlatıldı.
http://halktv.com.tr/financialtimeszarrabinrusvetitirafierdoganhukumetiicinutancverici256501
İsrail büyükelçisi Türkiye’den ayrıldı47 izlenme
'Aracı yok' denmişti: İkinci doz aşılarda da aynı şirketin etiketi çıktı!92 izlenme
ABD Mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar29 izlenme
CHP'li bir belediyeye daha operasyon23 izlenme
Türkiye'nin et kralı iflasın eşiğinde!24 izlenme
Özel'den Erdoğan'a 'emekli zammı' çağrısı: "Maaşları 17 bin TL yapın, borcumuzu hemen kapatalım!"30 izlenme
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun öldürdüğü kuryenin eşi konuştu: "Bize 'intihar' dediler"26 izlenme
Skandal Diyanet Fetvasına Manidar Yanıt447 izlenme