Anasayfa1
18 Ekim 2026 ( 9 izlenme )
Reklamlar

Fon Kurulu toplantısı sonrası açıklandı: Tasfiye sürecinde olan fonların sayısı düştü


İletişim Başkanlığı, Altıncı Fon Kurulu toplantısının gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkanlıktan yapılan açıklamada, tasfiye sürecindeki fonların sayısının 131'den 65'e düştüğü belirtildi. Ayrıca, açıklamada "Önümüzdeki hafta başta para piyasası fonlarında yer alanlar olmak üzere azami sayıda kişiye ödeme yapılması planlanmaktadır" denildi.



İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından Altıncı Fon Kurulu toplantısının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenen fonla ilgili kanun teklifine değinilen açıklamada tasfiye sürecinde olan fonların sayısının 131’den 65’e düştüğü ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada "Önümüzdeki hafta başta para piyasası fonlarında yer alanlar olmak üzere azami sayıda kişiye ödeme yapılması planlanmaktadır" ifadeleri yer aldı.

"YENİ BİR TASLAK DÜZENLEMEYE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRMELER GÜNDEME GETİRİLMİŞTİR"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

- "Altıncı Fon Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu bakanlıklarımızın ilgili kurum ve kuruluşları katılmıştır.

- Önceki Fon Koordinasyon Kurulu kararlarına istinaden Sermaye Piyasası Kurulunca tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonlarında tasfiye sürecinin adil, şeffaf ve etkin şekilde yürütülmesi ve ödemelerin hukuki güvenceye kavuşturulmasını sağlayacak Kanun Teklifi, 14.10.2026 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmiştir. Teklifin, önümüzdeki hafta Genel Kurulda görüşülmesi öngörülmektedir.

Tasfiye sürecinde olan fonların sayısı düştü. Fon Kurulu toplantısı sonrası açıklandı - Resim : 2

- Fon Koordinasyon Kurulu tarafından, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen mevcut kanun teklifinin yanı sıra, sermaye piyasalarında yapısal sorunların giderilmesi, düzenleyici ve denetleyici mekanizmaların güçlendirilmesi, yaptırım ve cezaların caydırıcılığının artırılması amacıyla Sermaye Piyasası Kanunu’nda kalıcı ve kapsamlı değişiklikler öngören yeni bir taslak düzenlemeye ilişkin ilk değerlendirmeler gündeme getirilmiştir.

TASFİYE SÜRECİNDE OLAN FONLARIN SAYISI 131’DEN 65’E DÜŞTÜ

- Diğer yandan tasfiye sürecinin başından bugüne; A1 Portföy Yönetim Şirketi A.Ş., Bulls Portföy Yönetim Şirketi A.Ş. ve Pardus Portföy Yönetim Şirketi A.Ş.’nin yönetimindeki 66 ayrı yatırım fonunda bulunan 45 binin üzerindeki kişiye toplam yaklaşık 40,8 Milyar TL tutarındaki ayni ve nakdi tasfiye işlemleri Ziraat Bankası tarafından tamamlanmıştır. Böylece tasfiye sürecinde olan fonların sayısı 131’den 65’e düşmüştür.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AZAMİ SAYIDA KİŞİYE ÖDEME YAPILMASI PLANLANMAKTA"

- Ayrıca, SPK’nın 15.10.2026 tarihli Kararı ile, Hedef Portföy Yönetim Şirketi A.Ş.’nin kurucusu olduğu fonlara ilişkin tasfiye işlemlerinin de, bu 3 portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu fonlar için belirlenen esaslara tabi olmasına karar verilmiştir. Önümüzdeki hafta bu kapsamda, başta para piyasası fonlarında yer alanlar olmak üzere azami sayıda kişiye ödeme yapılması planlanmaktadır."

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yurttaş, Erdoğan’a isyan etti 'Devletimiz sahtekâr, yalancı! Uydudan sigara içenleri bile gören devlet, fakiri niye görmüyor?' AKP’li belediye tarihi köşkü 10 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsis etti! Kurtlar Vadisi'nin o sahnesi gündemde: Deli Hikmet'ten Suriye yorumu 'Gezi'de camiler yakıldı' demişti: Diyanet, Erdoğan'ı yalanladı!