İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında fon krizinin AKP oylarına etkisini değerlendirdi.
Kamuoyu araştırmalarında öne çıkan sonuçlara değinen Selvi, “Fon krizi AK Parti oylarında 3-3,5 puanlık bir gerilemeye neden olmuş. Açgözlü muhterislerin verdiği zararı görüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.
Fon krizine rağmen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen destekte bir azalma olmadığını belirten Selvi, bu durumu Erdoğan’ın sürecin başından itibaren sergilediği tutuma bağladı. Selvi, “Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan sürecin başından beri doğru bir duruş sergiledi. Gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi. O nedenle halkımız Erdoğan’ı ayrıştırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Kamuoyu araştırmalarında adalet ve eşitlik duygusunun öne çıktığını belirten Selvi, vatandaşların farklı siyasi partilerden belediye başkanlarına yönelik uygulamalarla fon krizine karışanlara yaklaşımı karşılaştırdığını ifade etti. Selvi, “Muhalif belediye başkanları ellerine kelepçe vurulup cezaevine atılırken, fon rezaletine imza atanların korunmamasını istiyor.” sözleriyle vatandaşların beklentisini aktardı.
Fon krizinde sorumluluğu bulunanların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Selvi, “Fon rezaletinin mimarları, onlara destek verenler, göz yumanlar, zamanında tedbir almayanlar. Yani bu faturayı milletin başına saranların hesap vermesini istiyor. Kellelerinin koparılmasını talep ediyor.” ifadelerini kullandı. Krizin yönetilme biçiminin önemine dikkat çeken Selvi, fonların tasfiye edilmesi ve paraların ödenmesinin tek başına yeterli olmayacağını belirterek, sorumluların hesap vermesi ve kimsenin korunmadığı yönünde bir güven oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Sözcü
Zarrab '50 Milyon € rüşvet verdim' dedi, Çağlayan'ın o sözleri akıllara geldi !2201 izlenme
Serdar Öktem cinayeti şüphelilerinin saldırı öncesi yeni görüntüleri ortaya çıktı!127 izlenme
İngiliz Gazetesinden zehir zemberek Türkiye analizi: Çok konuşulacak Mehmet Şimşek yorumu41 izlenme
Ankara'da silahlı saldırganlar bir gecede dehşet saçtı: Aralarında Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni de var133 izlenme
Anadolu Ajansı'ndan Erdoğan'ı şaşırtan soru: "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sizin ABD Başkanı Trump'ın oğluyla Gazze pazarlığı yaptığınızı iddia etti. Bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim"29 izlenme
İğrenç savunma! "Senin çocuğun erkek, kız değil ki!"149 izlenme
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra Türkiye bu hale düştü: İthal şeker posasına muhtaç ettiler!54 izlenme
Şimşek ve patronlara bayram harçlığı25 izlenme
Erdoğan 'emekliye seyyanen zam için kaynak yok' dedi, uzman isim zehir zemberek yanıt verdi!
Haluk Levent’i karalamıştı: Hesabını kapatıp gitti!
Mahmut Tanal: Mahalli mahkeme Anayasal suç işliyor
AKP Gençlik Kolları Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bastı, polis baskını sadece izledi!