İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen fon soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Yapılan ilk tespitlere göre; soruşturmanın merkezindeki Pusula Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan’ın hesabından İsviçre’deki bir hesaba 15 milyon dolar, Pusula Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın hesabından ise yine İsviçre’deki bir hesaba 25 milyon avro aktarıldığı belirlendi.
Ayrıca incelemelerde Turhan'ın Yunanistan'da oturum izni ve lüks bir malikane ile Dubai'de özel bir jet ve yat satın aldığı belirlendi.
Hazırlanan MASAK raporuna göre; Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın hesabı ile İsviçre’deki Edmond de Rothschild Bankası nezdindeki bir hesap arasında 1 Eylül 2026’da yaklaşık 2 milyar 889 milyon liralık para transferi gerçekleştirildi.
Raporda ayrıca Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan’ın hesabından da 24 Ağustos 2026’da aynı banka üzerinden yaklaşık 1 milyar 198 milyon liralık transfer kaydedildiği belirtildi.
Para hareketlerinin, fonların iade ödemelerinde temerrüde düştüğü 15-16 Eylül 2026 tarihlerinden önce yapıldığı tespit edildi.
Sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Pusula Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız ve Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Yarız tutuklanırken Turhan hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandı.
MASAK'TAN İNCELEME TALEP EDİLDİ
Soruşturma kapsamında ayrıca Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) inceleme talep edildi.
Yandaş Abdülkadir Selvi, İran'ın 15 Temmuz'u 3 gün önceden bildiğini itiraf etti !
AKP seçim arabasından ücretsiz ekmek dağıttı izdiham oluştu! Hani ekonomi kötü değildi? Hani Türkiye uçuyordu?
AKP’li Şanlıurfa belediyesinden sessiz sedasız adres teslim ihale: Seçimden önce hızlıca her şey halledildi
Madenciler yer altında açlık grevine başladı! "Nerede aç kaldıysak orada yok olalım"
Fakir daha fakir zengin daha zengin!
Tevfik Göksu’nun İBB AKP Grup Başkanvekilliği görevi sona erdi
Saray'ın Sedat Peker krizi! İşte Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi ile yapılan görüşmenin perde arkası...
İSPARK ücretlerine zam
Bayram öncesi belediye işçilerine yapılacak ödeme AKP-MHP ittifakına takıldı!