Anasayfa1
24 Ekim 2026 ( 0 izlenme )
Reklamlar

Fransızlar takipte: Köprü ve otoyollara paketli özelleştirme formülü


Karayolları Genel Müdürlüğü denetimindeki köprü ve otoyollara paketli özelleştirme formülü gündemde... Yüksek ve düşük trafikli güzergâhların 3’lü veya 4’lü paketler halinde birleştirilerek 30 yıllığına devredilmesi planlanırken sürece en çok ilgi gösterenler arasındaki Fransızlar takipte.



Devletin işlettiği köprü ve otoyolların özelleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesindeki 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, çevre yolları ve otoyolların 31 Aralık 2031 tarihine kadar özelleştirilmesi hedefleniyor.

Mülkiyet devri yapılmaksızın işletme hakkı devri, kiralama veya gelir ortaklığı modelleriyle yürütülecek süreçte 30 yıllık devir öngörülüyor.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA PAKETLİ ÖZELLEŞTİRME FORMÜLÜ

Özelleştirme sürecinin daha verimli yürütülebilmesi amacıyla otoyol ve köprülerin parçalara ayrılarak 3’lü ya da 4’lü paketler halinde ihale edilmesi planlanıyor.

Köprü ve otoyollara paketli özelleştirme formülü. Fransızlar takipte - Resim : 1

Süreci takip eden kaynaklar, yoğun trafiğe sahip kârlı güzergâhlar ile yolcu yoğunluğu daha düşük otoyolların aynı pakette harmanlanacağını bildirdi.

Bu yöntemle tüm ağın dengeli bir bedel karşılığında özel sektöre devredilmesi amaçlanıyor.

Köprü ve otoyollara paketli özelleştirme formülü. Fransızlar takipte - Resim : 3

FRANSIZLAR TAKİPTE

Köprü ve otoyol özelleştirmelerine yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin yüksek olduğu kaydedildi. Yabancı yatırımcılar tarafında Fransız şirketlerinin öne çıktığı ve şirket temsilcilerinin Ankara'da temaslarda bulunarak ilgilerini ilettikleri belirtildi.

Öte yandan Türkiye'de mevcut Yap-İşlet-Devret (YİD) projelerini üstlenen yerli inşaat ve işletme gruplarının da ihaleyi yakından takip ettiği aktarıldı.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li Tevfik Göksu'nun başkanı olduğu Esenler Belediyesi, 7 yıldır bitiremediği cami inşaatı için 'ikinci kez' tamamlama ihalesi açtı! Diyanet'e TRT yetmedi: Özel televizyon kuruldu! Sedef Kabaş'ın sözlerini paylaşan 70 yaşındaki yurttaş gözaltına alındı! LPG'ye zam geldi, tabela değişti