Yasadışı medrese faaliyetleri ile anılan, başkanlığını Hizbullah’ın eski İran sorumlusu Enver Kılıçarslan’ın yaptığı ve HÜDA PAR’ın da yakın ilişki içinde olduğu Alimler ve Medreseler Birliği’nin (İttihad’ul Ulema) Hizbullah bağlantısında yeni bir detay ortaya çıktı.
Birliğin üyelerinden Muhammed Beşir Varol’un da eski Hizbullah sanığı olduğu belirlendi. Emniyet’in 2000’de hükümete verdiği “Hizbullah Raporu’nda” ise “Varol’un örgütün tebliğcisi ve Velioğlu’nun danışmanlarından birisi olduğu” kaydedildi. Varol, “Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi eyleminin talimatını verdiği gerekçesiyle” 2007’de yargılandı ve 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Ardından 2009’da tamamlanan “Hizbullah Ana Davası”nda da “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak yerine şeri esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama suçundan” müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 2011’de serbest bırakıldı.
Varol’un 1987’de Hizbullah’ın kurucu lideri Hüseyin Velioğlu ile “Hizbullah İlim” grubunu kurduğu biliniyor.
Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’ın Şehitlik semtinde makam aracıyla Emniyet müdürlüğünden valilik binasına doğru giderken silahlı bir grup tarafından pusuya düşürülmüş ve açılan ateş sonucunda beş polis memuruyla birlikte hayatını kaybetmişti.
Yeniçağ
Söyleyin paralar nerede? 22 yıldır toplanan deprem paraları nerede? Merkez Bankası'nın deprem ve afet için biriktirdiği yedek bütçe, ihtiyat akçesi nerede?39 izlenme
Haklarındaki haberlerden rencide olan ‘AKP Çocukları’ gazeteye ihtarname yolladı!160 izlenme
Borç batağındaki AKP'li belediyenin bu harcaması şoke etti!131 izlenme
Yılmaz Özdil 'Sanki ülkeyi Müjdat ağabey yönetiyor !'1737 izlenme
İki ilde sağlık altyapısı alarm veriyor: Vaka sayısı 20 kat arttı!39 izlenme
Aziz Sancar: "Atatürk'ü örnek almalıyız. Bilime politika ve din karıştırmayacaksınız!"41 izlenme
Pensilvanya ziyaretçilerinden 7’si AKP'den yine aday!473 izlenme
Vergiler yine yandaşa gitti: TRT yandaşların cebini doldurdu!31 izlenme
Yaz sıcağında 24 Haziran kömürü!
‘Risk grubundaki 10 hastadan 9’u grip aşısına ulaşamayacak’
Cumhuriyet bir Kuvayi Milliye kurumudur; İşgal edilemez, boyunduruk altına alınamaz, satılamaz, satın alınamaz.”
İsrailli aşırı sağcılar, açlık grevi yapan Filistinlilerin bulunduğu cezaevi önünde mangal yaptılar !