24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrılan Diyarbakır emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 22. yılında bir kez daha yurdumuzun dört bir yanında anılırken; Gazeteci Timur Soykan, Okkan cinayetinde tutuklu kimsenin kalmamasına işaret etti.
Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Soykan, ''2019 yerel seçimi öncesinde Hizbullahçı hükümlüler tek tek tahliye edildi. Son olarak Gaffar Okkan suikastında tetikçi olduğu için hüküm giyen Suat Çetin yeniden yargılama kararıyla bırakıldı. Bugün Gaffar Okkan ve 5 polisi öldürenlerden hiçbiri hapiste değil'' ifadelerini kullandı.
Soykan'ın açıklamaları şöyle:
''1 GAFFAR OKKAN'IN KATİLLERİ SERBEST. Bugün Gaffar Okkan’ın katledilmesinin yıldönümü. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a yönelik saldırı Türkiye tarihinin en organize ve kalabalık suikast eylemi. Buna karşın karanlıkta bırakıldı. Emniyet müdürü de adaletten mahrum kaldı.
2 Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17.40’da emniyet müdürlüğüne 500 metre uzakta kurulan pusuda çapraz ateşe alındı. Hizbullahçı tetikçi sayısı 20’den fazlaydı. 16 tane Kalaşnikof silah kullanıldı. Saniyeler içinde 469 mermi sıkıldı.
3 Saldırıdan hemen önce bölgenin elektrikleri kesilmişti. Gaffar Okan’ın makam aracı ve bir koruma aracı ilk pusudan kurtuldu ama ikinci pusuda çok daha ağır bir ateş altına alındılar. Gaffar Okkan ve 5 koruma polisi hayatını kaybetti.
4 Bakın; adım başı kontrol, arama noktası olan Diyarbakır’da emniyet müdürlüğünün çok yakınındaki bölgeye uzun namlulu silahlarla 20 kişi geliyor. Bu saldırıyı düzenliyorlar ve bir tanesi bile yakalanmadan buradan kaçıyorlar. Bu imkansızdır.
5 Üstelik sadece bir hafta önce Gaffar Okkan’a Hizbullahçıların yani Hizbulkontra’nın suikast düzenleyeceğine dair istihbarat 32. Gün programında haber olmuştu. Bir Hizbullahçı yakalanmış ve ele geçirilen yazışmalarda keskin nişancı tarafından öldürüleceği anlatılıyordu.
6 Gaffar Okkan, Hizbullahçılara ağır darbe indiren operasyonlar yapmıştı ve bu nedenle hedefteydi. Onun operasyonları sonucu elde edilen bilgilerle örgüt lideri Hüseyin Velioğlu İstanbul Beykoz’da öldürülmüş ve evde örgütün arşivi çıkmıştı.
7 Örgütün arşivinde domuz bağı ve beton çivisi ile işkence yapılarak öldürülen onlarca kişinin gömüldüğü yerler bulunmuştu. Bu mezar evlerden cesetler günlerce kazılar yapılarak çıkarıldı. Hizbulkontra’nın devlet içinde derin bağlantıları vardı.
8 Bu örgütün PKK’ya karşı devlet için desteklendiği defalarca itiraf edildi. Hizbulkontra diye anıldı. Gaffar Okkan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada çok sayıda terörist belirlendi ve yakalandı. Bazıları öğretmendi, imamdı. Bazı şüpheliler ise yakalanmadı.
9 156 cinayetle suçlanan Hizbullahçı kadroların çoğu, 2010 yılında 10 yıl tutukluluk süresi dolduğu için bırakıldı ve yurt dışına kaçtılar. 2019'daki yerel seçim öncesi ise Hizbullah’ın siyasi partisi HüdaPar’ın başkanı, Erdoğan ile görüşmüştü.
10 2019 yerel seçimi öncesinde Hizbullahçı hükümlüler tek tek tahliye edildi. Son olarak Gaffar Okkan suikastında tetikçi olduğu için hüküm giyen Suat Çetin yeniden yargılama kararıyla bırakıldı. Bugün Gaffar Okkan ve 5 polisi öldürenlerden hiçbiri hapiste değil.''
Gerçek Gündem
Cem Küçük itiraf etti: Murat Çalık ve Ayşe Barım çağrısının nedeni ortaya çıktı28 izlenme
Halk, ekmek kuyruğunda belediye kutlamada: 8 milyon 740 bin lira harcadılar!68 izlenme
Emlak GYO'nun 'yandaş' şirketlere usulsüz verdiği ihaleler davalık oldu! Toplam tutar 7 milyar liranın üzerinde59 izlenme
Her üç gençten biri boşta29 izlenme
Teğmenler harekete geçti: İlk dava23 izlenme
RTÜK Başkanı duyurdu: Bir yasak da sokak röportajlarına geliyor37 izlenme
Korkunç tablo ortaya çıktı: 6 ayda kapanan işyeri sayısında büyük artış42 izlenme
Korunması gereken sahile beton döktüler! Mahkeme uygunsuz buldu, İBB itiraz etti, AKP vazgeçmedi57 izlenme
AKP’li başkanlar İYİ Parti’li müşahidi hastanelik etti
AKP'nin kalesi Konya'da utanç görüntüleri! Vatandaş defter kalem için birbirini ezdi
SGK açıklarının araştırılmasını öngören önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi!
Bakan Koca açıkladı: 7.667 yeni vaka tespit edilirken, 50 kişi hayatını kaybetti, 4.152 kişi de sağlığına kavuştu!