Home
01 Şubat 2024 ( 34 izlenme )
Reklamlar

Gazeteci Çiğdem Toker hakkında soruşturma başlatıldı


Gazeteci Çiğdem Toker, bir ihbar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Çiğdem Toker hakkında 28 Mayıs’ta FOX TV’deki seçim programında yaptığı bir yorumla ilgili gelen bir ihbar üzerine soruşturma başlattı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Toker, avukatıyla birlikte Kavaklıdere Karakolu’na gittiğini söyleyerek gerekçenin “Sözcü yazarı Çiğdem Toker Sandıktan sonuca karşı muhalefet seçmenini sokaklara davet ediyor” şeklinde X’te yapılan bir yorumun ihbar edildiğini belirtti.

1 Kasım 2022’den beri Sözcü’de çalışmadığını hatırlatan Çiğdem Toker, hakkındaki suçlamaya ilişkin ise şunları söyledi:

“O programda Cumhurbaşkanlığı seçimi temel alınarak Türkiye’deki seçimler ve demokrasi hakkında konular tartışıldı. Anayasa tarafından güvence altına alınmış hakların kullanılmasının, suç işlemeye tahrik olarak çarpıtılarak şikayete konu edilmesi, cezalandırılmam için yeterli olamaz.”


Tele1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da bir dönerci canlı yayın yaptığı sırada vuruldu! AKP'li üst düzey isim teşkilatı uyardı: "Şehit aileleri ile tartışmayın" Kriz 'yok': Türkiye'de 7 milyon 200 bin çocuk yeterli beslenemiyor Tahliye edilen Esila Ayık: "Biz gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Ben şu an özgürüm, çok mutluyum. Tek temennim diğer öğrenci arkadaşlarımızın tahliye olması"