Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Çiğdem Toker hakkında 28 Mayıs’ta FOX TV’deki seçim programında yaptığı bir yorumla ilgili gelen bir ihbar üzerine soruşturma başlattı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Toker, avukatıyla birlikte Kavaklıdere Karakolu’na gittiğini söyleyerek gerekçenin “Sözcü yazarı Çiğdem Toker Sandıktan sonuca karşı muhalefet seçmenini sokaklara davet ediyor” şeklinde X’te yapılan bir yorumun ihbar edildiğini belirtti.
1 Kasım 2022’den beri Sözcü’de çalışmadığını hatırlatan Çiğdem Toker, hakkındaki suçlamaya ilişkin ise şunları söyledi:
“O programda Cumhurbaşkanlığı seçimi temel alınarak Türkiye’deki seçimler ve demokrasi hakkında konular tartışıldı. Anayasa tarafından güvence altına alınmış hakların kullanılmasının, suç işlemeye tahrik olarak çarpıtılarak şikayete konu edilmesi, cezalandırılmam için yeterli olamaz.”
Tele1
Merdan Yanardağ'dan mektup: "Zorbalığa boyun eğmeyeceğim"27 izlenme
Taksim terör saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı!39 izlenme
Kadınlar AKP'nin 'Aile Yılı' panosuna mor boya fırlattı! "Aile yılınız kadın katliamı, çocuk istismarı, yoksulluk demek"20 izlenme
Adli kontrolle serbest bırakılan AKP'li avukat Mücahit Birinci konuştu: "Mesleği ifa ettiğim için garip bir durumla karşı karşıyayım"13 izlenme
Erdoğan 'sosyal medya'yı hedef gösterdi! "Sokağa çıkmaz hale getirmeliyiz"355 izlenme
Dev Türk bilet şirketi Fransız Bla Bla Car'a satıldı21 izlenme
İngiltere'de otomobil üretiminde düşüş27 izlenme
Yandaş Akit'in yazarı Ali Akben: AKP önümüzdeki yerel seçimlerde kayaya toslayacak177 izlenme