Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen Haskoloğlu'nun emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.
Haskoloğlu'nun tutuklanması sonrası avukatında ilk açıklama geldi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat, ''Müvekkilim @haskologlu
İstanbul Anadolu CBS tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sadece yaptığı bir haber nedeniyle Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak suçundan hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır'' ifadelerini kullandı.
Haskoloğlu 12 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından bir hacker grubunun kendisi ile temas kurduğunu; söz konusu grubun kendisine e devlet verilerinin çalındığını söylediğini ifade etmişti.
Haskoloğlu, grubun kendisi ile bazı devlet görevlilerinin kimlik kartlarını paylaştığını belirterek; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kimlik kartlarını paylaşnıştı.

Söz konusu paylaşımında ardında İçişleri Bakanlığı, Haskoloğlu hakkında şikayette bulunmuştu.
Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında Haskoloğlu hakkında bu suçtan gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İbrahim Haskoloğlu'nu sabah saatlerinde Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmıştı.
Candaş Tolga Işık yalanladı: AKP'li sayfaların bir İmamoğlu iftirası daha erken söndü48 izlenme
AKP’li eski vekil Bakır: Türk’üm dedim diye ihraç edildim128 izlenme
CHP'nin depreme yönelik araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti56 izlenme
Harem selamlık oturma düzeni isteyen müdürden yeni skandal!75 izlenme
Türk çiftten büyük başarı! Corona test kiti ürettiler!244 izlenme
Hazine boşalınca iktidar cezalara sarıldı! Yüzde 48.3 artış!69 izlenme
İlginç seçim anketi: '‘Halkın yüzde 60’ı bilmiyor!'491 izlenme
AKP’li eski vekil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı!146 izlenme
AKP'nin 'ağır abileri'nden peş peşe istifalar!
Yine Bodrum, yine rant: Kamu alanı özel şirkete satıldı, sosyal ve kültürel alana villalar kondu
İktidarın 2025 planı ortaya çıktı: Emekliye ve çalışana ne kadar zam gelecek?
CHP’den eğitim evlerinin mühürlenmesine tepki: Tarikat yurtlarını mühürleyin!