Eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın adı seçimlerin ardından açıklanan yeni kabinede Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olması ile birlikte boşalan MİT Başkanlığı için konuşuluyordu.
MİT BAŞKANI OLDU
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır" denildi.
İSLAMİ SİYASİ HAREKETİN İÇİNDE
Gazeteci Fehmi Çalmuk, katıldığı bir yayında İbrahim Kalın'ın hakkında açıklamalarda bulundu. "Dünyaca ünlü yazar Seyyid Hüseyin Nasr derki 'benim 50 yıllık İslami felsefe hayatımda dört beş öğrencimden biridir İbrahim Kalın. Çok iyi bir düşünürdür.' der. İbrahim Kalın sadece kitap tozları arasında, masa başında yetişmiş bir isim değil, sokakta da yetişmiş, eylemlere katılmış, İslami siyasi hareketin içinde belli bir aşaması olan bir isim" diyen Çalmuk, Kalın'ın üniversite döneminde katıldığı eylemlerden kareler yayınladı.


İBRAHİM KALIN KİMDİR?
İbrahim Kalın, Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı.
Yüksek lisans tahsilini İslâm düşüncesi ve felsefe alanında Malezya’da tamamladı. George Washington Üniversitesi'nde beşerî bilimler ve mukayeseli felsefe alanında Molla Sadra'nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkânı başlıklı teziyle 2002 yılında doktor oldu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde akademik araştırmalar yaptı.
College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi. 2005-2009 yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın kurucu başkanlığını yaptı. 2007 yılında İslam ve Batı başlıklı kitabı yayımlandı. Bu çalışmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin Fikir Ödülü’nü kazandı. Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedilere katkılarda bulundu.
2014 yılında Akıl ve Erdem, 2015 yılında Varlık ve İdrak, 2016 yılında ise Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş başlıklı kitapları yayımlandı.
2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevellî heyeti üyeliğine atandı. 2019 yılından itibaren İbn Haldun Üniversitesi'nde İslam felsefesi alanında lisansüstü öğrencilerine dersler vermektedir. Kalın, 29 Mayıs 2020 yılında profesör unvanını almıştır.
2009’da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün ilk koordinatörü oldu.
2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi.
2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükelçi sıfatı verilerek cumhurbaşkanlığı sözcüsü tayin edildi. Kalın, 2023 yılının haziran ayında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na atandı.
Odatv.com
Varlık Fonu'na 1 milyar euroluk borç için hangi varlıklar teminat gösterildi?
Kaymakam misafirleriyle birlikte yedi içti, iş hesaba gelince ‘Ödemiyorum’ diyerek restoranı terk etti!
Faiz kavgası: Ekonomi yönetimindeki şeffaflık sorunu krize neden oldu
Yandaş medyanın 'balya balya para' balonu çabuk söndü!
Kemeri geçtik, boğazımız sıkılacak
Sayıştay raporunda ortaya çıktı: Tarım Mezununa 'Uzman network personeli' denilip 26 bin TL maaş verilmiş!
Vakıflar, Diyanet İşleri’ni ihya etmiş!
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili korkutan açıklama: "Daha da artacak"
Mağdurlar 'Tosuncuk' için afiş bastırdı, 350 bin dolar ödül vaat edildi!
Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni videosu ortaya çıktı
İmamoğlu talimatı verdi! Sel mağdurlarına büyük yardım geliyor!
Doğalgaz zammını İmamoğlu’nun yaptığına inanıyordu, AKP’nin yaptığını öğrenince kıvırmak için elinden geleni yaptı!
Bilal Erdoğan'ın işleri yolunda: Şube şube büyütüyor
Kemal Özkiraz, AKP ve MHP'ye sandıktan çıkacak kötü haberi verdi! "Ekmek 5 lira olacak, 'çıkart telefonu' diyen..."