Gazeteci Yılmaz Özdil’in Aktur sitesinde bulunan evinin parsel kaydırma yöntemiyle evini büyüttüğü iddialarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık yetkilileri evin ada parselini inceledi.
Muğla Çevre ve Şehircilik müdürlüğü personeli ise Yılmaz Özdil’in evine gelerek incelemelerde bulundu. Özdil’in evini ve evinin yanında bulunan 2 evi de incelemeye alan ekipler, evin alt kısmında bulunan sahildeki yapıları incelemek üzere kayıt açtı.
Bodrum Belediye Başkanı işin peşinde olduğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “BitezAktur’da basına konu olan parsel ve mülkle ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle inceleme yaptım. İnceleme sonuçlanınca kamuoyu tüm detaylarıyla bilgilendirilecektir” açıklamalarından bulundu.
Özdil'in evi ile ilgili iddialar şöyle:
Özdil'in, Bodrum Bitez'de eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villaya, ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yaptığı ileri sürülüyor. Villa, Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya satın alındı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve işyeri iki bağımsız bölüm142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim etti ve bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Böylece imar planlarında ticari alan vasfı olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
https://www.birgun.net/haber/gazeteciyilmazozdilineviincelendi299511
Atatürk'ü sansürleyen Star TV'den açıklama1426 izlenme
Gaziantep'te bir imam, camide Erdoğan'ın mitingine çağrı yapınca ortalık karıştı !1817 izlenme
İcralık olan Yavuz Bingöl villasını satacak!307 izlenme
İsrail Lübnan’da bir mahalleyi haritadan sildi44 izlenme
Mansur Yavaş'a iftira atan isme 'çocuk pornosu bulundurmaktan' ceza kesildi!99 izlenme
Atatürk Havalimanı’na ağaç, Ümraniye’ye beton!49 izlenme
Ali Yerlikaya: "Sarallar organize suç örgütü çökertildi"40 izlenme
Her şey göründüğü gibi değildir ! Bir cihatçının itirafları 'Camileri yıkıyorduk, suçu Esad'a atıyorduk !'497 izlenme
CHP'li vekil, 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesi kararını Meclis'te böyle yırttı!
İstanbul'da bir turist 10 dolara yaptığı ve market arabasını doldurduğu alışverişini paylaştı
Eski AKP’li vekilden Mehmet Akif Ersoy hakkında ‘hatırlı dost’ iddiası
Barış Pehlivan 'Ebabil kuşu'nun FETÖ bağını, bağlılığını tüm detaylarıyla anlattı