Gazeteci Yılmaz Özdil’in Aktur sitesinde bulunan evinin parsel kaydırma yöntemiyle evini büyüttüğü iddialarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık yetkilileri evin ada parselini inceledi.
Muğla Çevre ve Şehircilik müdürlüğü personeli ise Yılmaz Özdil’in evine gelerek incelemelerde bulundu. Özdil’in evini ve evinin yanında bulunan 2 evi de incelemeye alan ekipler, evin alt kısmında bulunan sahildeki yapıları incelemek üzere kayıt açtı.
Bodrum Belediye Başkanı işin peşinde olduğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “BitezAktur’da basına konu olan parsel ve mülkle ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle inceleme yaptım. İnceleme sonuçlanınca kamuoyu tüm detaylarıyla bilgilendirilecektir” açıklamalarından bulundu.
Özdil'in evi ile ilgili iddialar şöyle:
Özdil'in, Bodrum Bitez'de eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villaya, ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yaptığı ileri sürülüyor. Villa, Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya satın alındı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve işyeri iki bağımsız bölüm142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim etti ve bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Böylece imar planlarında ticari alan vasfı olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
https://www.birgun.net/haber/gazeteciyilmazozdilineviincelendi299511
O fabrikanın sicili çok konuşulacak!71 izlenme
KYK yurtlarında kalan öğrenciler isyan etti38 izlenme
Mehmet Baransu 'Bu ülkede beni tutuklayacak adam anasının karnından doğmadı !' diye meydan okuyordu1342 izlenme
'Birinci partiyiz' demişti! Erdoğan'ın sözlerini boşa düşüren anket34 izlenme
AKP'li vatandaş sokak röportajında isyan etti! 'Şu son birkaç aydır, bize verdiği her şeyi zehir gibi burnumuzdan geri getirdi. Açız açıkçası. Tok açın halinden anlamaz'96 izlenme
Maddi durumları kötüymüş gibi sahte belgeler hazırlayan bazı öğrenciler burs alarak dünyayı gezdi, sosyal medya ikiye bölündü40 izlenme
'Ankarayı sarsan IMF söylentisi': 200 milyar dolar istediler!964 izlenme
AKP seçmeni olduğunu itiraf eden bir çiftçiden Türkiye'nin gerçek tablosu !1003 izlenme