Türkiye, günlerdir Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'ndaki doğa talanını konuşuyor.
LİMAK ve İC ICTAŞ ortaklığında kurulan YK Enerji'nin işlettiği YeniköyKemerköy Termik Santrali için yapıldığı öne sürülen maden genişletme çalışmaları nedeniyle on binlerce ağaç katledilirken; katliamına direnen halk, polis ve jandarmanın sert müdahalesi ile karşılaşmıştı.
Katliam tüm Türkiye'de tepkilere neden olurken; YK Enerji ve Muğla Valiliği, katliamı meşrulaştırmaya çalışmış, valilik talana karşı çıkan halkı provokatörlükle suçlamıştı.
Tepkiler arttığı günlerde ise YK Enerji, şirket bünyesinde çalışan işçiler adına gazetelere ve basına verdiği ilanda "Bizler 35 yıldır, evlerimize ekmek götürmek ve ailelerimize bakmak için gece gündüz demeden çalışan enerji ve maden işçileriyiz. Milas'ta ülkemizin enerjisine enerji katmak için yer altı zenginliğimizi değere dönüştüren emekçileriz. Evleri, okulları, hastaneleri, turizm tesislerini, yolları; ülkemizin dört bir yanını aydınlatan eller bizde. Işığın yandığı her evde bizlerin emeği ve alın teri var. Maden sahalarını rehabilite eden, yeniden ormana, zeytinliğe dönüştüren, 3 milyon fidanı toprakla buluşturan, can suyunu veren bizleriz. Hem çocuklarımızın hem de ülkemizin geleceği olan santraller ile ilgili bizim de söyleyecek sözümüz var. Bu sese kulak verin! Ekmek teknemiz santrallere sahip çıkmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kendi geleceğimizi, ülkemizin kaderini başkalarının belirlemesine izin vermeyeceğiz. Bizler; Bu toprakların çocuklarıyız. Bu bölgenin insanlarıyız. İkizköy'ün, Çamköy'ün, Dereköy'ün, Türkevleri'nin, Milas'ın YK Enerji emekçileriyiz" denilmişti.

İşçiler adına verdiği ilanla katliamı meşrulaştırmaya çalışan YK Enerji'nin santral işçilerinin maaşlarını ödemediği ortaya çıktı.
536 santral işçisinin 3 aydır maaş alamadıkları ifade edilirken; santral önünde toplanan işçiler, eyleme başladı.
YeniköyKemerköy Santrali'nin 2014 yılında özelleştirilmesi gündeme geldiğinde, işçiler karşı çıkmış; kömür işletmeleri enerji ve maden işçileri tarafından işgal edildi.
Özelleştirilmeye karşı çıkan işçiler, işyerlerinin girişinde dozerlerle barikat kurup, yöneticiler dahil hiç kimsenin girişine izin vermezken, Ankara'da ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde toplanan işçilere polis müdahale etmişti.
Kaynak: Gerçek Gündem
Köprü ve otoyol fiyatlarında yeni tarife!102 izlenme
Balıkesir'de deprem: Çevre illerden de hissedildi11 izlenme
Yargıtay Başsavcılığı, HDP'nin hazine yardımı yapılan hesaplarının incelenmesi ve dondurulmasını istedi28 izlenme
Biz degil kendi mahallenizden biri anlatıyor ! Levent Gültekin 'En Büyük FETÖ'cüyü bakın nasıl ifşa etti !.. Haydi savcılar !1942 izlenme
Merkez Bankası'nın sattığı Dolarla ilgili şok iddia! Ünlü bankanın kalbindeki isim arka kapıda yapılanları açıkladı38 izlenme
29 gün oldu, Narin’in neden öldürüldüğü bulunamadı! Cinayette dikkat çeken ağabey detayı40 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Harkov ve Odessa kentlerini vurdu! 3 ölü, 3 yaralı51 izlenme
Bütün KİT kârları seçime!76 izlenme
Bebek arabalı kadını 'yer kaplıyor' diye minibüse almayan şoföre hakettiği ceza verildi!
İran'da isyana yüzbinler katıldı, onlarca kişi öldü: İran interneti tamamen kesti
Haluk Pekşen'den şok iddia: Girit adasında BAE uçakları konuşlanıyor!
Akit TV'de skandal sözler 'Sivil öldürecek olsak Cihangir’den, Nişantaşı’ndan, Etiler’den, Meclis’ten başlarız !'