İsrail’in bomba yağdırdığı Gazze’de kanser hastalarına hizmet veren tek hastane olan TürkFilistin Dostluk Hastanesi, faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
Gazze Şeridi'nde hastaneleri hedef alan İsrail, hafta başında TürkFilistin Dostluk Hastanesi’ni de bombalamıştı. Hastane Müdürü Subhi Sukeyk, “İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tek hastane olan TürkFilistin Dostluk Hastanesinin üçüncü ve son katını bombalayarak ciddi hasara yol açtı” demişti.
Sukeyk, bugün düzenlediği basın toplantısında, hastanenin elindeki tüm yakıtı tükettiğini ve artık hizmet veremeyeceğini söyledi. Sukeyk, “Dünyaya kanser hastalarını ölüme terk etmeme çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
‘SIRADA ŞİFA HASTANESİ VAR’
Filistin Sağlık Bakanı Maya Keyle de Gazze’de faaliyetlerine son veren hastane sayısının 35’e yükseldiğini duyurdu. Bakan, TürkFilistin Dostluk Hastanesi’nde tedavi gören 70 kadar hastanın ölüm riski altında olduğunu vurguladı.
Ağır bombardımana maruz kalan yerinden edilmiş 2 bin kanser hastasının felaket yaşadığını kaydeden Bakan Keyle, Gazze’deki 81 hastanın tedavi için Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a nakledildiğini aktardı.
Gazze’nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi’nin de 24 saatten kısa süre içinde yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmalarını sonlandırmak zorunda kalacağını belirten Keyle, “Bu hastane acil durum, cerrahi müdahale, böbrek yetmezliği, yoğun bakım, kuvözdeki bebeklere sağlık hizmeti sağlıyor” dedi. (AJANSLAR)
Sözcü
İstanbul Valisi Gül resmen duyurdu: Taksim'de 1 Mayıs yine yasak!43 izlenme
Halka IBAN dağıtan hükümet paraya sıkıştı, parseller satışa çıktı!87 izlenme
İçinde 'laiklik' geçen her önerge Kahraman'dan dönüyor... 'Kapanma partisi' de özel yaşammış!210 izlenme
Fatih Terim'den Seçil Erzan davasında ilk ifade: 'Biri paramı, diğeri itibarımı kullandı'39 izlenme
Çocukluk da lüks oldu: Hafta sonu maliyeti 1.500 TL’yi aşarak rekor kırdı22 izlenme
Avrupa'da "Erdoğan yargılansın" mitingi!328 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın: "MHP içinde yüzde 40-50'lik bir kesim sosyolojik olarak Millet İttifakı'na yakın refleksler veriyor"110 izlenme
Kuveytlilerin Mudurnu hayali yerle bir oldu! Mavi kuleli şato projesi çöktü31 izlenme