Kısa Dalga internet sitesinin haberine göre; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin sürdüğü ve hatta güçlendiği bildiriliyor. İsrailli iş insanlarının son 5 ayda Türkiye'de 18 yeni şirket kurduğu ortaya çıktı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin verilerine göre, Ekim 2023'ten itibaren Gazze saldırılarının başlamasıyla birlikte İsrail sermayeli şirketlerin Türkiye'de kuruluşları arttı. Bu dönemde toplam 18 İsrail sermayeli şirket kuruldu.
Kurulan şirketler arasında 3 anonim ve 3 limited (Ltd) şirket Ekim ayında, Aralık ayında ise 2 limited şirket daha eklendi. Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında ise 10 Ltd. şirketin kuruluşu gerçekleşti. Dolayısıyla, Gazze saldırılarının başladığı Ekim ayından bu yana 5 ay içinde toplam 18 şirket kurulmuş oldu.
Türkiye'de faaliyet gösteren İsrail sermayeli şirketlerin toplamda 505 olduğu biliniyor. Bu şirketlerin bir kısmı Türk ortaklarla iş yaparken, "Yabancı sermaye" listesinde yer alan bu firmaların doğrudan yatırımları 431 milyon doları buluyor.
halktv.com.tr
Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem anı kameralara yansıdı143 izlenme
İfşa olmuştu: Bayraktar olayında Sedat Peker ayrıntısı60 izlenme
Laik eğitim çökertilecek20 izlenme
Fidel Castro, Atatürk’e hayranlığını böyle anlatmış: "Öldükten sonra ülkesini yöneten tek lider"116 izlenme
Milli Piyango yılbaşı özel büyük ikramiye çekilişi yapıldı81 izlenme
Elif Atayman cezaevine giden süreci anlattı: "İlk kurban benim"8 izlenme
Diyanet, bağış kampanyasıyla büyük gelir elde etti ama yine yetmiyor!48 izlenme
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtmıştı: Avukat Burak Saldıroğlu’na tahliye!11 izlenme