Gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, ""9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz" demişti.
Teknik detaylar netleşince Resmi Gazete'de yayımlanacak. Telefon ya da bilgisayar satın alanlar, bunu beyan edince yardım desteği altında hesaplarına 5500 TL iade edilecek. Peki nasıl iade alınacak?

CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığına göre Pttavm.com üzerinden yapılacak satışlarda vergisiz olarak alınabilecek. Telefon ve bilgisayarlar için vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi özel bir sekme açıklanacak. Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları incelecek. Telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek.
Bunun sebebi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmiş olacak. Telefona ihtiyacı olmayan kişilerin başkaları için vergisiz telefon almalarının önüne geçecek.

Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa vergisiz telefon imkanından başka birinin yararlanmasının önüne geçilmesi için takip sistemi kurulacak.
halktv.com.tr
Bayramda köprülerden bedava geçiş masal oluyor27 izlenme
Kanal İstanbul iddiası! "Bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi"60 izlenme
AKP seçim bürosunda yumruklar konuştu, sandalyeler havada uçtu49 izlenme
Tepkiler sonuç verdi: 10 Kasım için okula asılan Erdoğan posteri kaldırıldı34 izlenme
Foça-Aliağa arasında yangın: Alevler ilerliyor, evler tahliye edildi44 izlenme
Limak Holding'in aldığı ihaleler110 izlenme
Binali Yıldırım evinin mutfağında aşure yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı.72 izlenme
Yeni parti duyurusu sonrası ilk anket! Zirvede başladılar30 izlenme
Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne yapılan atama 'pes' dedirtti! Nuri bey için özel yasa çıkarıldı!
Reuters: "Faiz kararı sonrası fon girişleri beklemeye geçti"
Aydın’da Özlem Çerçioğlu’na vatandaşların tepkisi sürüyor! “Halktan aldığın yüzde 60 oya nasıl hainlik yaparsın. Oyumu helal etmiyorum”
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 377.473'e, can kaybı 10.326’ya yükseldi!