28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve halen Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukay Şerafettin Can Atalay'ın mazbatasını avukatları teslim aldı. Avukatları, Atalay'ın tahliyesi için bugün başvuruda bulunacak.

Şerafettin Can Atalay, Gezi Davası'nın 25 Mayıs'ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında, "Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım" suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmasına çarptırılmış ve aynı gün tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.
TİP, tutuklu avukat Şerafettin Can Atalay'ı, 14 Mayıs günü yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Hatay'dan 1. sırada milletvekili adayı olarak göstermişti. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın barajı aşmasıyla TİP'in milletvekili seçilen Şerafettin Can Atalay'ın mazbatasını bugün avukatları Hatay Adliyesi'nden aldı.
Gerçek Gündem
12 Yaşındaki Çocuk Ahırda Asılı Bulundu! Kaçak Medresede Kaldığı İddia Edildi...43 izlenme
Dilan Polat davasında mahkeme kararını verdi56 izlenme
İşte Büyükçekmece'ye taşınan AKP'li seçmenlerin kaydı!206 izlenme
Milli Piyango bileti satıcısı isyan etti: "Vatandaş çeyreğin çeyreğini sormaya başladı"26 izlenme
Doğal gaz ve elektrikten alınan yüzde 18'lik KDV'nin düşürülmesi teklifi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi!45 izlenme
ABD'de mortgage oranları son 13 yılın en yüksek oranına sahip33 izlenme
Erdoğan Suriyeliler için "Başımızın üstünde yerleri var" dedi, sokak tepki gösterdi27 izlenme
MetroPOLL anketi: AKP ve MHP'nin toplam oyu yüzde 30'u geçmiyor; Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'a fark atıyor!48 izlenme
'Türklere sınır dışı' iddiası için Almanya İçişleri Bakanı'ndan açıklama geldi: Almanya Türkiye'nin gizlediği anlaşmayı doğruladı
Teğmenler davayı takip etmek için ortak ev tuttu
Teröristlerle çalıştıklarını açık açık itiraf etti!
Meral Akşener'in üç ay önce söyledikleri gündem oldu: 'Altılı Masa asla dağılmayacak'