Yılmaz, “Bakanlığımızca yurt dışında gerçekleşen eğitim ile ilgili çalıştay, panel, fuar, kongre, konferans, sempozyum, forum, seminer, açık öğretim sınavları, ülkeler arasında imzalanacak anlaşma ve protokoller için müzakere toplantıları, eğitim sistemimizin diğer ülkelere tanıtılması ve diğer ülkelerde ki eğitim sisteminin incelenmesi, teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla yurt dışında geçici görevler gerçekleştirilmiştir” dedi. 20052017 yılları arasında Bakan ve Bakanlık heyetlerinin yaptığı yurtdışı görev sayısının 70 olduğunu kaydeden Yılmaz, aynı dönemde Bakanlık personeli olmayan ve bakanlıklarının düzenlediği yurtdışı göreve katılan kişi sayısının ise 15 olduğunu belirtti.
Bakana refakat edenler hariç yurtdışı geçici göreve giden yönetici düzeydeki personel sayısının 1.037 olduğunu açıklayan Yılmaz, “Bakanlık yöneticileri dışında yurtdışında geçici süre ile görevlendirilen Bakanlık personel sayısı 2.587’dir” dedi. Yurdışı göreve giden bakanlık yöneticisi ve personelin toplam sayısı ise 3 bin 624 olarak belirlendi. Gürer ise, Milli Eğitimde yurtdışı geçici görevle görevlendirilen yönetici personel sayısının dikkat çekici boyutta olduğunu belirtti. 12 yılda 3 bin 624 personelin yurtdışına çıkmış olmasını ”Milli Eğitim değil Gezinti Bakanlığı oldu' diyerek değerlendirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gezintibakanligi2322560/
Bakan Güler, CHP'li vekilin 'sarıklı amiral' sorusunu yanıtsız bıraktı17 izlenme
Bakanlık şehitler üzerinden 'zorunlu bağış' topluyor!178 izlenme
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde kavga çıkaran slogan: Birileri yine üniversiteleri karıştırmaya başladı19 izlenme
Kamuda zararın lideri BOTAŞ6 izlenme
İYİ Parti Lideri Akşener'den bomba paylaşım! "Atatürk’ün izinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz"59 izlenme
AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu!30 izlenme
Yasa değişiyor: Maaşınızın yüzde 60'ına haciz konabilir12 izlenme
AKP'li vatandaşın ekonomi sorusuna cevabı sosyal medyayı salladı! Sadece AKP'lilerin bildiği büyük sırrı(!) açıkladı66 izlenme
Klasik AKP projesi! Fakıbaba: Herkese bedava koyun yok!
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Beni ancak tanrı iktidardan indirebilir
Yabancılara 115 milyon metrekare toprak satıldı ! İlk sırada Suudiler var !
Mustafa Ceceli'nin Kabe’de tavaf görüntüleri ortaya çıktı! Ne sarı benizliler ne kısa boylular vardı