Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak şu anda 503 ilacın piyasaya kısıtlı verildiğini ve önlem alınmazsa 10 gün içinde depolarda ilaç kalmayacağını açıkladı.
Kurdaki yükselişte fren tutmuyor. Farklı alanlarda yaşamı felç eden kriz, ilaç sektöründe de alarm zillerinin çalmasına yol açtı. 6 ay önceki anlaşmayla Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmalar arasında 2.69 TL’de sabitlenen avronun 6,30’u aşması endişeyi büyüttü.
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak’ın Birgün gazetesinden Burcu Cansu’ya verdiği söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Şu anda 503 ilacın piyasaya kısıtlı verildiğini ve önlem alınmazsa 10 gün içinde depolarda ilaç kalmayacağını ifade eden Çolak, avronun 2.69 TL’de sabitlendiğini anımsatarak dövizdeki artışın ilaç sektörünü de etkilediğini söyledi. Çolak, ilaca erişim konusunda sıkıntıların yaşandığını belirterek durumu şu sözlerle özetledi:
“Kur, ilaç sanayisinin beklentisini karşılamıyor. Elimizdeki verilere baktığımızda ilaç yokluğu yaşandığını söylememiz tam olarak doğru değil. Ancak ilaç bulunurluğunun kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ithal ilaç kalemlerine baktığımızda bu durumu daha net bir şekilde görüyoruz. Sahadan aldığımız veriler, 503 kalem ilacın piyasaya kısıtlı bir şekilde verildiğini gösteriyor. İlaç firmaları, ilacı piyasadan çekmiyor ama limitli bir şekilde dağıtıyor. Bu durum da arztalep dengesini karşılamıyor, ilaca erişim konusunda sıkıntılara yol açıyor.”
http://gazetemanifesto.com/2018/ezcacilarbirligibaskani10gunsonrailactakrizbaslayacak197179/
Erdoğan’dan AKP’lilere: Birçok ayrılıklar olabilir129 izlenme
Adnan'dan inciler 'Su barajdan, elektrik santralden gelmiyor, Allah yapıyor !'1900 izlenme
Bu detay çok konuşulacak: 'Yenidoğan Çetesi'nde Adnan Oktar izi!49 izlenme
AKP’li belediye mahkeme kararını hiçe saydı!39 izlenme
İmamoğlu İnşaat'a kayyum atandı: Hasan İmamoğlu'dan ilk açıklama22 izlenme
'Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı' iddialarına ilişkin açıklama!25 izlenme
Bursa’da 700 yıllık anıt ağacı yaktılar!101 izlenme
İşten çıkarılan işçiler, Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yaptı: 2 kişi intihar girişiminde bulundu!55 izlenme
Emlak Konut’un devasa arazisi bakanın kuzenine gitti! En az 6 milyar TL gelir elde edecek
Ambargoyu bildikleri halde '80 öncesinde tüp kuyrukları vardı' diyorlardı, bugün ucuz ekmek, ucuz et kuyruğundalar!
Uluslararası ajans seçimi böyle duyurdu… İlk kareler geldi
İslamcı dergi Türkiye’yi böyle çizdi sosyal medya birbirine girdi!