AKP'li isimler kamu kaynaklarından milyonlarca liralık ihaleler almaya devam ediyor.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 600 bin adet çuval ihtiyacını karşılamak için ihale düzenledi. İhaleye iki şirket katıldı. İsmi açıklanmayan bir şirket 5 milyon 890 bin TL, Antep merkezli Ünal Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ise 5 milyon 850 bin TL teklif verdi. Merkez Bankası 26 Eylül’de Ünal Sentetik firması ile sözleşme imzalandı. Milyonlarca liralık ihaleyi alan şirketin sahipleri ise AKP Antep Milletvekili Özkeçeçi ile aile üyeleri.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, “AKP Gaziantep Milletvekili’nin aile şirketi ihale işlerine son sürat devam ediyor” diyen Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski Meclis Üyesi CHP’li Uğur Kalkan ise BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hem iktidar partisinde milletvekili olacaksınız hem de Merkez Bankası’na çuval satacaksınız. Üzülerek söylüyorum ki bu durum maalesef sadece Türkiye’de yaşanır. Çünkü bizim ülkemizde kimse bu işlerin hesabını sormaz. Zaten hem AKP’de görevli olup hem de ihale peşinde koşanların sığındıkları en büyük liman bu.
Siz ülkede vekillik yapın, bir yandan ballı ihaleler peşinde koşun vatandaşta ne hali varsa görsün. Bizim karşı olduğumuz şey hem yetkili olması hem de ihale peşinde koşması. Bunun etik olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
İHALELERLE KÖŞEYİ DÖNDÜ
Öte yandan Özkeçeci’nin şirketi 2011 ile 2025 yılları arasında kamudan 24 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 365 milyon TL’yi buluyor. Özkeçeci’nin en fazla ihale aldığı kurumların başında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) geliyor.
AKP’li Mehmet Eyup Özkeçeci daha önce yaptığı açıklamada ise milyonlarca liralık ihale aldığını doğrulayarak “Ben ticaret erbabıyım” ifadelerini kullanmıştı.
DEPREM YARDIMI SKANDALI
Özkeçeci, 6 Şubat 2023’te deprem felaketinde de bir skandala imza atmıştı. Yurttaşlar, topladıkları yardımları deprem bölgesine gönderdi. Ancak Antep’e gönderilen jeneratör, elektrikli ısıtıcı ve cep telefonu şarjı gibi birçok yardım malzemesinin, dönemin AKP Antep İl Başkanı olan Mehmet Eyup Özkeçeci’nin “Ünal Sentetik Dokuma” isimli fabrikasına götürüldüğü ortaya çıkmıştı.
Sözcü
Bakan Koca açıkladı: 23.759 yeni vaka tespit edildi, 25.103 kişi sağlığına kavuşurken, 192 kişi hayatını kaybetti!36 izlenme
Katar'da şehitlere tabutsuz cenaze namazı16 izlenme
AKP'li Zeybekçi'nin emeklilerle ilgili sözleri tepki topladı37 izlenme
Geçinemeyen yurttaş kredi kartı batağında: 46 milyar 855,3 milyon lira takipte22 izlenme
Yolsuzluk ve rüşvet raporu açıklandı! Türkiye Avrupa birincisi!89 izlenme
Bilgisayar, telefon desteğinde kriz: Öğrenciler bu cevaplarla karşı karşıya kaldı37 izlenme
Ünlü ekonomist paylaştı! Bayram ikramiyesi, enflasyon kadar artmış olsaydı ne kadar olacaktı?40 izlenme
İşte "Türkçe Kuran, Kuran hükmünde değildir" diyen Diyanet'in 5 sene önce hazırladığı Kürtçe Kuran!91 izlenme
Suriyelilerin ne ayrıcalığı var? Sarayın açıklaması "Kalmak isterlerse kalabilirler"
CHP'li vekil Veli Ağbaba: "İflas eden şirket sayısı Haziran'da yüzde 116 arttı"
Bursalı çiftçi, dünden bugüne ne değiştiğini bir bir sıraladı: Bursalı maydanoz üreticisi Ertuğrul Erdem: "Arkamızda olan devlet kurumlarımız vardı, şu anda yasal tefeci durumundalar"
Menzil şeyhi ‘On bakan evimize geldi’ demişti: İhaleler de onlara gidiyormuş!