Türkiye'nin şekerleme ve oyuncaklı şeker üretiminde öncü firmalarından biri olan Global Gıda, bağlı bulunduğu grup şirketleriyle birlikte konkordato başvurusunda bulundu.
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından görülen davada, Global Gıda, Altınyaldız Makine, Micromax Plastik ile şirket ortakları Mustafa Çiçek ve Sıracettin Çiçek'e 1 yıl süreyle kesin mühlet verildi.
Konkordato süresince tüm malvarlıklarının korunmasına yönelik tedbirlerin uygulanmasına hükmedilirken mahkeme tarafından daha önce atanan komiser heyetinin görevine devam edilmesine karar verildi.
Şirket sitesinde yer alan bilgilere göre, 1965'te Siirt'te temelleri atılan ve 1996'da sanayileşmeye adım atan Global Gıda, 60'tan fazla ülkeye ihracat yapıyor.
2012'de oyuncaklı şeker pazarında etkin rol oynayan Aras Gıda'yı, 2021'de de Micromax Toys'u bünyesine kattı.
Sözcü
AKOM saat vererek uyardı: İstanbul'u sağanak vuracak56 izlenme
Devlette her şey talimata bağlandı58 izlenme
Özelleştirilen elektrik şirketlerinin devlete olan faiz borçlarından 474 milyar buharlaştırıldı!56 izlenme
Koronavirüs tespit edilen okul sayısı bir günde iki katına çıktı!65 izlenme
Türkiye için ürküten tahmin: Dolar yükselecek, enflasyon artacak!66 izlenme
AKP'li başkan ‘Allah beni öldürsün ki iftira’ demişti, iddiası yalan çıktı!230 izlenme
'Telefonunuz çalsa, arayan Erdoğan olsa, ne söylemek istersiniz?' sorusuna çok çarpıcı yanıt!122 izlenme
Amasya’da hayvana bıçaklı baltalı işkence! 5 gözaltı52 izlenme
Özgür Özel, Erdoğan'ın aldığı ilk maaşın alım gücünü açıkladı: 9 çeyrek altın alınabiliyormuş!
Tekirdağ’daki tren kazasının nedeni ortaya çıktı! Tren dray olmuş
Hamas militanlarının otoyolda araçlara ateş ettiği anların yeni görüntüleri ortaya çıktı
Komşunun 'Altın Vizesi'ne hücum: Başvuran Türklerin sayısı yüzde 160 arttı