CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ekonomik krizin kıskacındaki halkın pandeminin getirdiği zorlukların da etkisiyle büyük bir ekonomik kriz yaşadığını belirterek, “ İnsanları salgın hastalıktan öldürdüğünüz yetmedi, şimdi de açlıktan öldüreceksiniz” dedi.

Gürsel Tekin
TANEYLE ALIYORLAR
Her ramazan ayı öncesi çarşıpazarın nabzını tutan Tekin, bu yıl da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Halkın artık gıda maddelerini gramla değil taneyle alabildiğini vurgulayan Tekin, “Son aylarda gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle iyice alım gücü düşen vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Vatandaş geçinmek için resmen cambazlık yapıyor. Parayı nereye yetirecek diye kırk takla atıyor. Türkiye'de pazarda yangın olmasının tek sebebi kötü yönetim. Artık yeter! İşin ucunda bu milletin canı var” diye konuştu.
SATIŞLAR %5080 DÜŞTÜ
Gürsel Tekin, Ramazan hareketliliğinden de umudunu kesen esnafın satışlarının geçen seneye göre yüzde 5080 düşmesinden şikayetçi olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pandeminin bütün ağırlığının yaşandığı geçen yılın nisan ayından bu yılın nisan ayına kadar geçen bir yıllık sürede yoksulun mutfağına giren 50'yi aşkın temel gıda ürünü içinde neredeyse zam görmeyen ürün kalmadı. İşte AKP'nin ‘Hayaldi, gerçek oldu' dediği yeni Türkiye'si budur.”

Gürsel Tekin, herkesin mutfağında kullandığı temel gıda fiyatlarındaki zamları karşılaştırdı. Geçen yılki fiyatlar ile bu yılki fiyatları kıyaslayarak ortaya koyduğu karneye göre; un, şeker, yağ, peynir, zeytin gibi temel tüketim maddelerinde yüzde 40 ile yüzde 80 arasında artış olduğunu vurgulayan Tekin, “Bu fiyatlar pazar fiyatları. Bir de marketlere baktığınızda asıl yangını göreceksiniz” diye konuştu.
Emekli eşi kanser hastası olan kadının isyanı: “Ben geçinemiyorum. Eşim kanser hastası, maaşı 10 bin lira. Normalde enflasyona göre yapılsa 30 bin olacaktı ve ben kimseye muhtaç olmayacaktım”31 izlenme
Elektriğe zam yolda: ‘Daha 3 ay geçmedi’21 izlenme
Atatürk düşmanı, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi! 'Yakında İktidarız!' lafıyla ordumuza saldırı arasında bağlantı var mı?202 izlenme
Erken seçim tarihinin belli olduğu gün, sessiz sedasız alınan karar!793 izlenme
Avrupa Türk firmaların ihraç ürünleri geri gönderiyor11 izlenme
İktidara yakın ismin skandal paylaşımı sonrası harekete geçildi!37 izlenme
Yavaş, Gökçek’in 26 bin 500 TL’ye aldığı fidanları ‘ibret olsun diye’ Kızılay’a dikti347 izlenme
Sedat Peker neden paylaşım yapamadığını açıkladı: "En yüksek seviyede suikast riski..."41 izlenme
Gıda fiyatlarında rekor: 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı
Otogaza zam!
Sri Lanka’da halk devlet başkanının sarayını bastı, havuzunda istifa sloganları attı, başkan son anda kaçtı!
Ünlü ekonomistten çok konuşulacak iddia! “Biz bize yeteriz kampanyası aslında bir denemeydi”