Eti Maden’in altı yılda 30 milyon 600 bin TL kira ödediği Genel Müdürlük binasının sahibi AKP’li Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık çıktı. Ankara’da Gökçek döneminde belediyenin büyük işlerinin müteahhidi de olan Tanık, Gökçek’le beraber önce umreye sonra da hacca gitti.
Varlık Fonu’na devredilen Eti Maden’in kiraladığı ve 30 milyon lira ödediği genel müdürlük binasının sahibinin Melih Gökçek’in yakın arkadaşı müteahhit Namık Tanık olduğu ortaya çıktı.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2012 yılında Ankara’nın merkezindeki genel müdürlüğünü boşaltarak daha uzak bir semt olan Etlik’te bir bina kiraladı. Bina için üç yılı peşin olmak üzere aylık 330 bin TL ödeme yapıldı. Namık Tanık’ın sahibi olduğu şirketten kiralanan binadaki kiracılığı, inşaatına başlanan yeni Genel Müdürlük binası tamamlanamadığı için uzayan Eti Maden, 2018 sonuna kadar 30 milyon 600 bin TL kira ödedi.
MİLYONLARCA LİRALIK İHALE ALDI
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı milyonluk ihaleler ile bilinen Namık Tanık, Ankara’daki en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alan Antares Alışveriş Merkezi ile NataVega Alışveriş Merkezleri’nin de sahibi. Tanık, Kuğulu Kavşağı gibi çok sayıda kavşak ve yol ihalesi almasının yanı sıra milyonlarca lira değerinde konut projeleri de yaptı. Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi işini de Tanık’ın şirketi üstlendi.
BERABER HACCA GİTTİLER
Gökçek ile Tanık’ın ilişkileri belediye müteahhitliği ile de sınırlı kalmadı.
Yakın dost oldukları bilinen Gökçek ve Tanık, 2006 yılında Hacca Hac ekibinde dönemin ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan, ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar ve Gökçek’in Özel Kalem Müdürü Fevzi Özdemir de yer aldı.
https://odatv.com/gokcekinarkadasina30milyontlkira01022005.html
Erdoğan imzaladı: Onlarca arazi kamulaştırıldı505 izlenme
Prof. Dr. Saltık AVM'lerin açılmasını eleştirdi: Hatalar nedeniyle ortaya çıkabilecek vakalar kamufle edilebilir54 izlenme
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın şirketine Devlet 1.4 milyon TL destek vermiş!69 izlenme
'Tweetleri okuyanlar başka bir yere gidiyor dedi': Sedat Peker ülke mi değiştiriyor?51 izlenme
İmamoğlu Beylikdüzü davasından beraat etti8 izlenme
Bebekler gözlerini dünyaya sığınaklarda açtı48 izlenme
Öğrencileri Kubilay'ın katilinin mezarına götüren müftü Çanakkale duasında Atatürk'ü 'unutmuş'33 izlenme
İsrail ve İran arasındaki çatışma 6. gününde: İran'dan 'nükleerli' tehdit!21 izlenme
Faturaya kızdı, elektrik şirketi çalışanlarına çayı 5 TL yaptı!
Salda Gölü’nün beyaz kumu çalındı! Peki kumlar nerede?
Türkan Saylan'a, Uğur Mumcu'ya, Bahriye Üçok'a, Nazım Hikmet'e hakaret eden AKP'li belediye başkanından 30 Ağustos skandalı !
MHP'li yöneticinin PKK'lılarla uyuşturucu kaçıran oğluna 30 yıla kadar hapis talebi