Başta ton balığı olmak üzere, Türkiye'nin konserve gıda pazarında lider üreticilerinden biri olan Dardanel, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, şirketin Borsa İstanbul'da işlem görmeyen yüzde 17,06'lık hissesinin yabancı yatırımcılara satılacağını belirtti.
ÇOĞUNLUK HİSSELERİ EL DEĞİŞTİRMEYECEK
Halihazırda şirketin yüzde 68,60'ına sahip olan Niyazi Önen Holding A.Ş, kendi paylarının yüzde 17,06'lık bölümünü yabancı bir şirkete satacak. Böylelikle şirketin Dardanel üzerindeki payı yüzde 51,5'e düşecek.
Dardanel'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş. tarafından aşağıdaki şekilde yönetim kurulu kararı alındığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.
Şirketimizin 28.11.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. hisse senetlerinden (şirketin sermayesinin % 68,60'ına sahibiz) borsada işlem görmeyen 100 milyon adetlik bölümünün (bu miktar şirketin sermayesinin % 17,06'lık kısmına tekabül ediyor) borsa dışı işlemle, yurtdışında yerleşik bir yatırımcı kuruluşa satışı konusunda ( her halükarda şirket sermayesinin % 51,5'lik kısmının sahibi olarak kalacağımız şekil, kayıt ve şartı ile) görüşmelere başlanmasına ve bu konuda Osman Niyazi Önen ve/veya Aşkın Kurultak'a yetki verilmesine karar verilmiştir."
Sözcü
İran’dan gaz akışı sembolik düzeyde, elektrik kesintileri başlıyor!50 izlenme
EYT’de tazminat ve maaş maliyeti belli oldu43 izlenme
AKP’li Elitaş’tan madenciye şok cevap! "Ben sizden oy mu istedim?"87 izlenme
Tank fabrikasının Katar’a satılmasına Bahçeli’den tuhaf savunma387 izlenme
Çift ve üç maaşlı AKP'lilerin yenilenmiş tam listesi!129 izlenme
Thodex'in kurucusu 'Kripto Tosuncuk'un bomba görüntüsü ortaya çıktı! Yatırımcıların hangi zaaflarını suistimal ettiğinin ipuçlarını vermiş!185 izlenme
Fırat Nehri'ne siyanür sızdı mı? Erzincan Valisi'nden açıklama geldi75 izlenme
Yandaş gazeteci duyurdu: "Kemal Kılıçdaroğlu aradı, CHP lideri Özgür Özel açmadı"25 izlenme