Görevden alınan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptırdığı Ankapark projesinin maliyetini açıkladı.
"Kötü Yönetimin, kamu kaynaklarını talan etmesi uygulaması, kendi belediyelerini de kuşatmış durumda. Talan uygulamalarının sonuncusu dün milletimizin gündemine geldi.Ankara Büyükşehir Belediyesinin, yaklaşık 2 milyar TL harcayarak yaptırdığı Ankapark için harcanan kamu kaynaklarının bugün için değeri yaklaşık 3 milyar TL düzeyinde.Bu projenin dün yapılan ihalesinde yıllık kira bedeli 26 milyon TL olmuş ve proje 29 yıllığına kiraya verilmiştir. Bu ihale rakamına göre projenin cari değeri, 12 yıllık kira bedeli karşılığı olarak 300 milyon TL düzeyindedir.Ankapark için yaklaşık 300 milyon TL olan proje değeri için, yine yaklaşık 3 milyar TL kamu kaynağı kullanılmış, diğer bir deyişle 2.7 milyar TL kamu kaynağı heba edilmiştir.Bugün yasadığımız ekonomik sıkıntıların arkasında bu ve benzeri kötü yönetim uygulamaları vardır. Bu uygulamalar nedeniyle enflasyon ve döviz kurları artmakta milli gelirimiz düşmektedir. Yani yandaşlar zengin olurken milletimiz fakirleşmektedir.Çare hem merkezi yönetimde ve hem de belediyelerde kamu kaynaklarının rasyonel kullanılmasından geçmektedir. Bu da ancak bu kötü yönetimi milletimize yasatan ekiplerin devlet yönetiminden uzaklaşmaları ile mümkün olabilecektir. Çare, erdemli ve rasyonel yönetimdedir."
CHP'nin yakaladığı kafaları karıştıran 'Gizli Tanık' ayrıntısı: İki gizli tanık, aynı ifade23 izlenme
Afganistan Büyükelçisi'nin açıklamaları hakkında iktidarı zora sokacak sorular41 izlenme
1879 gözaltı, 260 tutuklu, 468 adli kontrol31 izlenme
ABD'li siyaset bilimcinin 2015'teki Ukrayna kehaneti! 'Ukrayna, ABD başta olmak üzere batı tarafından acı bir sona doğru itiliyor, kandırılarak Rusya'nın kucağına atılıyor'55 izlenme
Faturalar cep yakıyor: Elektriğe son 15 ayda yüzde 130 zam!76 izlenme
İmaoğlu Erdoğan'ın rüyasına savaş açtı! Vatandaşlar ‘Kanal İstanbul’a’ karşı ayakta, kuyruklar oluştu!82 izlenme
AKP'de 'kayyum' korkusu!125 izlenme
Benzine gelen zam pompaya yansıdı: "Benzine artık paramız yetmiyor"19 izlenme