Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden orman yangını dün gece saat 21.00 sıralarında Ören Mahallesi'Ndeki Kemerköy Termik Santrali'ne sıçraması ve alevlerin birden Ören Mahallesi'ne yönelmesi nedeniyle büyük panik ve şok yaşandı.

YÜZLERCE KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ,HAYVANLARINIDA UNUTMADILAR
Termik santral civarındaki tüm itfaiye ve arazözlerle çalışanlar bölgeyi terk ederke 810 araçlık yangın söndürme ekibinin santral içerisinde kalarak santralin içerisine giren ot ve ağaçları tutuşturan alevlere müdahale ettiği görüldü. Ören Marina'ya ellerinde bacvulları, eşyaları ve kucaklarında köpekleri ile birlikte gelen yaklaşık 800 kişi sahil güvenlik botu ile tahliye edilerek çıkartma gemisi ve feribotlara oradan Bodrum'a götürüldü. Bu arada tahliye için gelenler arasında bayılıp fenalık geçirenler oldu, sağlık ekipleri ve vatandaşlar ilk müdahaleyi yaptı. Termik santrali söndürme çalışmalarını iki uçak ile jandarma helikopteri de katıldı.

TERMİK SANTRALDE MADDİ ZARAR OLUŞTU
Sabaha kadar süren yangında termik santralin içerisine giren alevler bazı binalarda hasara yol açtı, termik santrale enerji ve su sağlayan hatlarla yanmalar meydana geldi. Yangın termik santral içerisinde sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Yangında bir adet TOMA da yanarak kül oldu.

İŞÇİ VE ASKERLER YORGUNLUKTAN PERİŞAN OLDU
Sabaha kadar süren ve halen Ören dağlarında devam eden yangında müdahaleden bitap düşen işçi ve askerler sabaha karşı kaldırımlarda ve sahildeki şezlonglarda uyuya kaldı. Yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce vatandaş bizzat katılarak ve lojistik destek vererek müdahalede bulundu.

KÖYLÜLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ EVLER YANDI, 10 KÖYDE TAHLİYE KARARI VERİLDİ
Ören yakınlarındaki ormanlık alanda devam eden yangında ençok etkilenen Akçakaya ve Fesleğen köylüleri oldu. Sabaha kadar devam eden orman yangını Fesleğen Köyü'nün içine kadar girerek bazı ahırları ve evleri kül etti. Köyde kalan vatandaşlar evlerinin dibine kadar gelen yangına kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalıştı. Ören'in yanı sıra Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fezleğen, Demirciler, Bağdamları, Karacaağaç köylerinde tahliye kararı verildi. Köylüler jandarmanın desteği ile köyleri boşalttı.
Alatepe, Ören, Fesleğen ve Akçakaya köyleri bölgesinde devam eden yangın kontrol altına alınamadı.
Türkiye, Irak’a 5 milyar dolar kredi, 50 milyon dolar hibe verecek231 izlenme
Aytunç Erkin ortaya çıkardı: Kadrolaşma bir doçenti intihara sürükledi!35 izlenme
Ekonomi yönetiminde kartlar yeniden dağıtılıyor: Nebati ve Kavcıoğlu'nun gidişine kesin gözle bakılıyor39 izlenme
Ege geceden beri sallanıyor! 14.26'da 5.0 ile sallandık15 izlenme
Erdoğan hakkında suç duyurusu! Konu: Ege Adaları40 izlenme
Vatandaş 7.8 milyon aracın faturasını cebinden ödeyecek!368 izlenme
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 'Bu tarikatlar artık milleti, hükümeti denetliyor. Hangi Milli Eğitim bakanı bunları denetleyecek ?'179 izlenme
‘PKK’yla savaşıyordum’ savunması yapan IŞİD’liye ceza verilmedi!27 izlenme
4 ayda 100 milyar TL battı
Kanal İstanbul’da yeni ihale
Kanal İstanbul rantı durdurulamıyor: Tarım alanları parsel parsel satışta!
14 bin liraya mahkum edilen emekliler iftarını aşevinde açtı: "Et yüzü görmüyoruz ki, nasıl alalım? Bir ay mecbur geleceğim buraya. Gelmezsem açlıktan gebereceğim"