CHP’nin Yalova İl Teşkilatı’nın 11’inci Olağan Kongresi, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.
“SUÇLU BİZ OLUYORUZ”
Programda konuşan Salman, görevden uzaklaştırılmasını siyasi olarak değerlendirdi. Salman, “Belediyede hırsızlık yapıyorlar, hırsızlığı ortaya çıkartıyoruz, suçlu biz oluyoruz. Hırsızı bulan, ortaya çıkartan biziz, bize toz kondurmaya kalkıyorlar. Amaç CHP’nin bayrağını Yalova Belediyesi’nden uzaklaştırmaktı. Sandıkta başaramadıklarını bu yöntemle devreye soktular” dedi.
“KİM NE SÖYLERSE ALNINI KARIŞLARIZ”
Kamunun hakkını sonuna kadar koruduklarını vurgulayan Salman şu ifadeleri kullandı;
*Bunu bilmenizi istiyorum. Benimle, ekibimle ilgili kim ne söylerse alnını karışlarız. Benim belediye başkanı olduktan sonraki bir aylık gelirim 22 bin lira.
*Belediye başkanı olmadan önce hangi evde oturuyorsam, hala giriş katında o evde oturuyorum.
*Arabamı yeri geldi makam aracı yaptım, benzinini dahi cebimden koydum. Bunu siyasi şov olsun diye de yapmadım.
NE OLMUŞTU?
Yalova Belediyesi yetkilileri, mali hizmetler müdürlüğünde çalışan R.E’nin muhasebe kayıtlarında usulsüz işlemler yaptığının tespit edildiğini ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.
Yaşanan bu gelişmenin ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, “Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak” İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Salman hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı “ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından soruşturma başlatmıştı. (DHA)
Bilecik'te köylüler altın madenine karşı ayakta! "Ormanlarımız yok edilecek, suyumuz kirlenecek"18 izlenme
İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas'a tahliye!39 izlenme
İmamoğlu’ndan yeni video: Aklın yolu…33 izlenme
HES'lere karşı mücadele etmişti... Metin Lokumcu'yu şimdi anladınız mı?66 izlenme
Mini etekli genç kızın Anıtkabir ziyareti büyük tepki çekti!62 izlenme
Hakkari’de 3 askerimiz şehit düştü!253 izlenme
Emine Erdoğan'ın altın varaklı musluğunun fiyatı dudak uçuklattı! İşte Saray'ın mutfağı!192 izlenme
12 Eylül 1980 darbesinin acı dolu tarihi… 12 Eylül’de neler oldu?123 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı: Toplam hasta sayısı 259.692’ye, vefat sayısı da 6.139’a yükseldi!
Öcalan'ın "başarılı olmazsa Bahçeli'ye darbe yapılacak" dediği iddia edildi
Dilan Polat'ın eşi Engin Polat hakkında yeni iddianame
Türkiye de satın almıştı, Sinovac aşının üçüncü faz sonuçlarını açıkladı!