İhraç edildiği işine dönebilmek amacıyla yaklaşık 1 yıl açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen, dün akşam gözaltına alındı. Bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edilen Gülmen, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Kanun Hükmünde Kararname ( KHK ) ile ihraç edildikten sonra “işimi geri istiyorum” talebiyle Yüksel Caddesi’nde eylem yapan öğretmen Semih Özakça ile birlikte 324 gün boyunca açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen , dün akşam saatlerinde Ankara’da gözaltına alındı.
Hakkında arama kararı çıkarıldığı belirtilen Gülmen, gözaltına alındığını Twitter’dan duyurdu:
“Arama karararım olduğu söylenerek belko’dan indirildim. Karakola götürülüyorum.”
Halkın Hukuk Bürosu da Twitter’dan “Müvekkilimiz Nuriye Gülmen Ankara havaalanı çıkışı servis aracından indirilerek gözaltına alınmıştır” açıklaması yaptı.
“Sağlığı ve morali çok iyi”
Gözaltına alınan Gülmen ile tutulduğu Ankara Asayiş Şube’de görüşen Halkın Hukuk Bürosu, daha sonra yaptığı açıklamada ise müvekkillerinin sağlığı ve moralinin çok iyi olduğunu belirtti.
“Müvekkilimiz Nuriye Gülmen ile görüştük. Sağlığı ve morali çok iyiydi. Kolunda sıyrıklar vardı. Üst araması esnasında olmuş. Herkese selamı var.
“2911 sayılı Kanuna muhalefet gerekçesi ile açılan bir davada eksik ifadeden ötürü yakalaması olduğu beyan edilmiştir.”
Serbest bırakıldı
Gülmen, sağlık kontrolü sonrasında Ankara Adliyesi’ne getirildi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan Nuriye Gülmen serbest bırakıldı.
Nuriye Gülmen , açlık grevi yaptığı sırada ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1019805/Gozaltina_alinan_Nuriye_Gulmen_serbest_birakildi.html
Fatih Altaylı'dan yurt dışı pulu tepkisi: ‘Bizim verdiğimiz haraçlar olmasa bu itibar nasıl korunacak?’35 izlenme
Tıbbi cihaz üreticilerinden flaş karar! Hastanelere cihaz temini durduruldu!103 izlenme
Resmi Gazete’de yayımlandı: Yabancı hastalara ücretsiz sağlık hizmeti!56 izlenme
CHP Lideri Özel'den 'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesine ilk tepki: "Tel tel dökülen bir iddianame!"17 izlenme
İBB Bilimsel Danışma Kurulu’ndan kritik uyarı: 1 milyon kişiyi aşacak100 izlenme
AKP 'Evet yeterli değil' dedi, emekliden yine zaman istedi: "Şartlar müsait olunca..."21 izlenme
Dikkat çeken yasa teklifi: Erdoğan'a seçimde yasak yok!77 izlenme
'Türkiye nereye gidiyor?' anketinde dikkat çeken oran!45 izlenme