İhraç edildiği işine dönebilmek amacıyla yaklaşık 1 yıl açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen, dün akşam gözaltına alındı. Bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edilen Gülmen, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Kanun Hükmünde Kararname ( KHK ) ile ihraç edildikten sonra “işimi geri istiyorum” talebiyle Yüksel Caddesi’nde eylem yapan öğretmen Semih Özakça ile birlikte 324 gün boyunca açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen , dün akşam saatlerinde Ankara’da gözaltına alındı.
Hakkında arama kararı çıkarıldığı belirtilen Gülmen, gözaltına alındığını Twitter’dan duyurdu:
“Arama karararım olduğu söylenerek belko’dan indirildim. Karakola götürülüyorum.”
Halkın Hukuk Bürosu da Twitter’dan “Müvekkilimiz Nuriye Gülmen Ankara havaalanı çıkışı servis aracından indirilerek gözaltına alınmıştır” açıklaması yaptı.
“Sağlığı ve morali çok iyi”
Gözaltına alınan Gülmen ile tutulduğu Ankara Asayiş Şube’de görüşen Halkın Hukuk Bürosu, daha sonra yaptığı açıklamada ise müvekkillerinin sağlığı ve moralinin çok iyi olduğunu belirtti.
“Müvekkilimiz Nuriye Gülmen ile görüştük. Sağlığı ve morali çok iyiydi. Kolunda sıyrıklar vardı. Üst araması esnasında olmuş. Herkese selamı var.
“2911 sayılı Kanuna muhalefet gerekçesi ile açılan bir davada eksik ifadeden ötürü yakalaması olduğu beyan edilmiştir.”
Serbest bırakıldı
Gülmen, sağlık kontrolü sonrasında Ankara Adliyesi’ne getirildi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan Nuriye Gülmen serbest bırakıldı.
Nuriye Gülmen , açlık grevi yaptığı sırada ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1019805/Gozaltina_alinan_Nuriye_Gulmen_serbest_birakildi.html
Erdoğan 'evine ekmek götüremeyen mi var?' diye sordu cevap sokaktan geldi 'Çocuklarım evde aç, aç!'70 izlenme
Mersin'den Erdoğan'ı üzecek görüntüler!43 izlenme
5 milyon 509 bin 356 oyun iradesi hapiste! Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi...15 izlenme
Emekli maaş farkı ödemeleri başladı! Emekli maaş farkı ödemesi nereden alınacak?416 izlenme
Mamak’ta ‘şeriat çağrısı’ içeren bildiri dağıtıldı!63 izlenme
‘Camileri genelev yaptılar’ diyen öğretim üyesine soruşturma!146 izlenme
Beşar Esad iktidarının devrilmesinin ardından Suriyeli Muhalifler Hafız Esad'ın mezarını ezdi43 izlenme
Çete üyelerinden 3 hakime rüşvet iddiası: İlk duruşmada tahliye edilip kayıplara karıştılar23 izlenme