VALİLİK YAZISI ORTAYA ÇIKTI
Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak imzalı resmi yazıda, “Valiliğimiz Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmakta iken, 23.08.2023 tarihli Bakanlık Onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü’nde münhal bulunan 9. Dereceli VHKİ kadrosuna naklen atanan Semra ÇINAR, 31. 08. 2023 tarihinde Valiliğimizdeki görevinden ayrılmıştır” denildi.
AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Çınar eşinin hülle yoluyla memur yapmasını vicdansızlık olarak belirten CHP Malayta Milletvekili Veli Ağbaba, “Çınar’ın eşinin KPSS'ye girmeden Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne işe yerleştirildiği, Aksaray'a hiç gitmeden mesaide görüldüğü, bir süre sonra memur kadrosunu aldığı, 23.08.2023 tarihli Bakanlık Onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünde VHKİ kadrosuna naklen atandığı, 31. 08. 2023 tarihinde Aksaray Valiliğinden ilişiğini keserek Malatya Valiliği’nde göreve başladığı belirtiliyor.” dedi.
CHP Malayta Milletvekili Veli Ağbaba
“HEM VİCDANSIZLIK HEM DE UTANMAZLIKTIR”
Mesleği ‘Gıda Mühendisi’ olan Çınar'ın sınavsız bir şekilde memur yapılmasını sert sözlerle eleştiren Ağbaba, şöyle konuştu:
Milyonlarca genç KPSS'ye girip memur olma hayali kurarken, KPSS birincileri mülakatlarda elenirken, ataması yapılmadığı için insanlar intihar ederken, üniversite mezunları TYP kapsamında temizlikçi olmaya bile razıyken AK Partili Yeşilyurt Belediye Başkanının eşini hülle yoluyla memur yapması hem vicdansızlık hem de utanmazlıktır.
Bunun adı talan düzeni. Bal tutanın parmağını yaladığı düzen. Eşine, dostuna, çocuklarına kamunun tüm kaynaklarının peşkeş çekildiği dönem. Ar damarı çatlamış insanların düzeni. Mehmet Çınar'ın eşi AK Parti Genel Merkezinden habersiz bu işi yapabilir mi?
Çınar’a kadro veren, belki de hiç yüzünü görmediği halde her ay maaş almasına ses çıkarmayan Aksaray Valisi, yukarıdan emir almadan bu işlemi yapabilir mi?
Yapılan usulsüzlük AK Parti için sıradan, normal ve doğal olaylardan biri. Nasıl ki tüm dünyaya Malatya ismini kara bir leke olarak duyuran gri pasaport skandalını görmezden geldikleri gibi bu skandalın da üstünü kapatmaya çalışacaklar.
Her kim ki hak yiyerek, torpille hak etmediği bir yerlere getiriliyorsa haram zıkkım olsun. Yeşilyurt Belediyesi’nin dillere destan skandallarında olduğu gibi bu konunun da peşini bırakmayacağız.
AKP'Lİ BELEDİYE GERİ DÖNÜŞ YAPMADI
AKP'li Çınar'ın eşi Semra Çınar'ın memur yapılmasıyla ilgili görüştüğümüz Yeşilyurt Belediyesi yetkilileri telefonlarımıza geri dönüş yapmadı.
Sözcü
Uşak'ta simit ve pideye zam!33 izlenme
Çiftçiye destek yarım kaldı20 izlenme
İBB’de iki seçim arasında çok sayıda 'usulsüzlük dosyası' silinmiş!78 izlenme
İbrahim Kalın’dan skandal ifadeler! “Cumhuriyet Arap düşmanlığı üretti”618 izlenme
TRT'nin eski sunucularından Serdar Tuncer Menzil Tarikatı için para toplamaya çalıştı52 izlenme
AKP’nin yeni İl Başkanı’na ziyaret kuyruğu: Vali, Başsavcı, İl Emniyet Müdürü…34 izlenme
Macaristan Başbakanı Orban: Parlamentomuz ilk fırsatta İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacak22 izlenme
Türkiye’de ekonomik kriz içindeki velilerin halini Çin medyası böyle gördü!31 izlenme
Çavuşoğlu: 2 milyona yakın insan Türkiye sınırına gelebilir
Kredi kartı borcu olanlar dikkat: Bankalardan yeni faiz kararı
Yemen açıklarında kaçırılan Türk kaptanların da bulunduğu gemi 15 saat sonra kurtarıldı
Gri pasaport skandalıyla ilgili sorular yanıtsız kaldı! "Zamana yayarak soruşturmaları çürütüyorlar"