Home
11 Ağustos 2025 ( 12 izlenme )
Reklamlar

GSM operatörleri Balıkesir depreminde de sınıfta kaldı


Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1'lik depremin ardından sallanan illerde yaşayan sevdiklerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar arama yapamadıklarını belirtti. Sosyal medyada tepkiler çoğalırken Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, haberleşme noktasında bir kesinti söz konusu olmadığını savunarak internet uygulamalarının kullanılmasını 'tavsiye' etti.


Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından büyük tepki çeken GSM operatörlerinin 'performansı' 6,1 büyüklüğündeki Balıkesir Sındırgı depreminde de tepki çekti.

Birçok ilde hissedilen deprem sonrası GSM operatörleri vatandaşı adeta isyan ettirdi. Şiddetli depremin ardından telefonla yakınlarına ulaşmaya çalışan vatandaşlar, sevdiklerine ulaşamadı.

Sosyal medyada operatörlere tepki gösteren vatandaşlar, diğer depremleri de anımsatarak ceza kesilmesi için çağrı yaptı.

Depremin ardından bir canlı yayın programına bağlanan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak da isyan etti.

Depremde yüzde 6070'lik kısma ulaştıklarını kaydeden Sak, "GSM operatörleri çalışmıyor. Köylere ulaşamıyoruz" dedi.

BAKAN URALOĞLU: WHATSAPP KULLANIN

Vatandaşları isyan ettiren konunun ardından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, haberleşme noktasında bir kesinti söz konusu olmadığını savunarak bölgeye mobil baz istasyonları yönlendirildiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, vatandaşlara haberleşmede, "Whatsapp, Telegram, Bip" gibi uygulamaları kullanmalarını önerdi.

GSM OPERATÖRLERİNDEN AÇIKLAMA

Bu arada üç büyük GSM operatörü, resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.

Operatörler, deprem bölgesinde bulunan müşterilere acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma, internet ve SMS tanımlandığını bildirdi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kapıdan içeri kim girse bıçaklayan marketçi, mahalleyi canından bezdirdi Depremzede konut beklerken AKP'li belediye 'Külliye müjdesini' verdi! Mimarlar Odası'dan kahreden açıklama! "Haber alınamayan 40-50 can var" Yine kadına şiddet! İstanbul Pendik'te sokak ortasında bir kadın şiddete maruz kaldı