Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku cinayeti soruşturmasında yeni bir detay ortaya çıktı.
Yıllar sonra "cinayet" şüphesiyle yeniden açılan soruşturma kapsamında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel, koruma polisi Şükrü Eroğlu, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir ile Gülistan'ın erkek arkadaşı Zainal Abakarov dahil 12 şüpheli tutuklanmıştı.
Soruşturma devam ederken, şüphelilerin ifadelerinden detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.
Gazeteci Emrullah Erdinç'in haberine göre, Zainal Abakarov'un telefonundaki kayıtların silindiği ortaya çıktı. Abakarov’un, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı adli emanetinde bulunan cep telefonundaki verilerinin 18 Nisan 2020'de özel bir yazılım kullanılarak silindiği belirlendi.
Verilerin silindiği ise, Zainal Abakarov'a emniyette yöneltilen sorular sırasında ortaya çıktı.
İfade işlemlerinde Zainal Abakarov'a, "Cep telefonunuz Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının adli emanetindeyken, 01 Mayıs 202006 Mayıs 2020 tarihleri arasında, cihazınızın galerisinden Aralık 2019'a ait bir takım fotoğrafların silindiği, WhatsApp'nızda ise 2425 Aralık 2019 da gönderilen bazı fotoğrafların silindiği Ulusal Kriminal Büronun cep telefonunuzu incelemesi neticesinde tespit edilmiştir. Aynı şekilde, cep telefonunuz adli emanette iken, 02 Temmuz 2020 tarihinde 'WhatsApp uygulaması üzerinde 'deep cleanderin temizlikapp clean uygulama temizliği' yapıldığı tespit edilmiştir. Bu işlemi siz mi yaptınız ya da kimler yapmış olabilir?" sorusu yöneltildi.
Zainal Abakarov ise ifadesinde bu soruya şöyle yanıt verdi:
"Telefonuma el konulacağını o dönem otelde kaldığımızda bizi koruyan polislerden birisi söyledi ancak kimin söylediğini bilmiyorum. Telefonumdaki yazışmaları silmiş olabilirim bunu da hatırlamıyorum. Telefonumdaki mesajlarda beni zora sokacak yada Gülistan'ın kaybına sebep olacak bir konu yoktu. Bu işlemi kimin neden ne amaçla yaptığını bilmiyorum. Benim telefona uzaktan erişim yapmam mümkün değildir, belirtilen tarihler arasında telefon bende olmadığı için yapılan işlem hakkında bilgim yoktur. Bahse konu telefonu ve SIM kartı Antalya'da benden aldıktan sonra bir daha tarafıma teslim edilmedi ve telefon ve SIM kart halen bende değildir. WhatsApp uygulaması şifresini benden başka kimse de bilmez."
Erdoğan 'kesilmeyecek' demişti... Doğalgaz şirketi 14 aylık Mila’yı soğukta bıraktı!115 izlenme
İmam, 8 Mart’ta "Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?" dedi, para cezası verildi!120 izlenme
Ünlülere yönelik soruşturmada 6 ismin testi pozitif çıktı22 izlenme
Seçimlere aylar kala YSK'da kirli işler...!266 izlenme
Sefalet Yüzyılı... Okul çantası ve kıyafet alınamayan çocuğun annesine bakışı yürekleri sızlattı44 izlenme
CNN Türk yine şaşırtmadı! Erdoğan’ın aday olamayacağı söylenince reklama gittiler!93 izlenme
İYİ Parti binasını kurşunlayan şüpheli serbest bırakıldı39 izlenme
Trafik cezaları aldı başını gitti: İşte güncellenen yeni fiyatlar43 izlenme