Günde 250 milyon bardak çay içilen Türkiye’de, ÇAYKUR yine zarar etti ve geçmiş yıl zararları toplam 2 milyar 838 milyon 92 bin TL'ye ulaştı. Bankalara kredi borcu ise 4 milyar 851 milyon lira oldu.
,2021 yılında yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür ve genel müdür yardımcılarına 1 milyon 314 bin 499 TL ücret ödemesi yapılırken bu tutar 2022 yılında brüt 2 milyon 324 bin 912 TL'ye yükseldi. ÇAYKUR’un 6 yönetim kurulu üyesinden üçü AKP'li isimler arasından atanmıştı.
Sayıştay’ın TBMM KİT Komisyonuna gönderilen ÇAYKUR raporunda, “Borçlanma sarmalının kırılabilmesi için işletme faaliyeti karının artırılması ve kredi kullanma ihtiyacının azaltılmasına yönelik tedbir alınması ve daha az kredi kullanılması gerekmektedir” denildi.
Raporda ayrıca yönetim kurulu üyelerine ödenen ücretlere de yer verildi. 2021 yılında yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür ve genel müdür yardımcılarına 1 milyon 314 bin 499 TL ücret ödemesi yapıldı. Bu tutar 2022 yılında brüt 2 milyon 324 bin 912 TL'ye yükseldi.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevini AKP eski Rize İl Başkanı İshak Alim’in kardeşi Ziya Alim yürütüyor. Yönetim Kurulu üyelerinden Ekrem Yüce aynı zamanda AKP'li Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı. 2022 yılında yönetim kurulunda olan Hikmet Ayar ise AKP eski Rize Milletvekili….
2018: 2 milyar TL
2019: 3.5 milyar TL
2020: 4.2 milyar TL
2021: 5.2 milyar TL
2022: 4.8 milyar TL
Sözcü
Okul fiyatlarını gören öğrenciler kayıt yaptırmaktan vazgeçiyor42 izlenme
Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu bilmecesi: Amaç ceza yazmak mı, Covid’i engellemek mi?”92 izlenme
CHP'li isim Erdoğan'ın 'Somali aşkının' nedenini ifşa etti!88 izlenme
Geçici ateşkes bitti: Gazze’de savaş yeniden başladı42 izlenme
Gri pasaport skandalıyla tanınan AKP’li başkanın eşine 'istisnai kadro'48 izlenme
Mansur Yavaş: "Gönderdiğimiz araçlar zaman zaman engellendi, valiler çekiniyor"58 izlenme
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tehdit gibi sözler! "Dokunulmazlığına mı sığınıyorsun?"96 izlenme
AKP'nin 'Ensar ayarlı' istismar yasası... İstismarın yaşandığı yurdu yazana ceza!199 izlenme
Fon soruşturmasında gözaltına alınanların görev alanları açıklandı: Grup grup tasnif edildi
CHP'li isim açıkladı! Bedelli askerlikten bugüne kadar toplanan paralara bakın ne olmuş!
Yeni sezonda ucuz sebze-meyve hayal!
Sorumsuzluğun böylesi: Romantizm uğruna felaketi yaşattılar! Evlilik teklifinde orman yandı