Milli tenisçimiz Zeynep Sönmez, Meksika'da şampiyon oldu ve kariyerinin ilk WTA 250 şampiyonluğunu elde etti. Türkiye'ye inanılmaz bir gurur yaşatan genç sporcumuz sosyal medyanın da ilgi odağı oldu.
Meksika'da düzenlenen WTA 250 turnuvası Merida Open Akron’a katılan 22 yaşındaki Zeynep Sönmez finalde rakibini mağlup ederek kariyerinin ilk WTA 250 şampiyonluğunu elde etti.
Kendisi ve ülkemiz adına bir rüyayı gerçekleştiren Sönmez'in tarihi başarısının İran'daki genç bir kadının üniversitede gerçekleştirdiği protestoya denk gelmesi önemli bir tesadüf olarak yorumlandı.
Beyin Cerrahı, Bilim İnsanı, Dünya ve Avrupa BilimSanat Akademileri Üyesi Türker Kılıç X hesabından yaptığı paylaşımla bu iki olayı kıyasladı.
Bir tarafta tarihi bir başarıyla, elinde Türk bayrağı ve ödülüyle poz veren Zeynep Sönmez, diğer tarafta Tahran'daki İslam Azad Üniversitesi'nin kampüsünde genç bir kadının iç çamaşırlarıyla gerçekleştirdiği protesto fotoğrafını kullanan Kılıç:
''İki fotoğraf arasındaki farkın adıdır Atatürk'' yazdı.
Atatürk'ün ülkemiz adına ne büyük bir şans olduğunu belirten bu fotoğrafı paylaşan Kılıç'ın mesajı çok sayıda etkileşim aldı.
Uygulanan katı kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için yarı çıplak soyunan genç kadın gelen son haberlere göre akıl hastanesine kapatıldı.
Tahran'daki İslam Azad Üniversitesi'nin kampüsünde bugün yaşanan olay dünya gündemine oturmuştu.
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'na bağlı gönüllü gençlerden oluşan kuvvetler tarafından tarafından başörtüsünü yanlış taktığı için taciz edildiği ve başörtüsünün yırtıldığı iddia edilen genç bir kadın protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Sözcü
HKP'den Erdoğan Bayraktar hakkında suç duyurusu!64 izlenme
Sinan Ateş'in anısına kitap çıkarıldı: Sinan Ateş'in kızından yürek burkan ifadeler...40 izlenme
EBA’da son durum: Evde telefon kavgası çıkıyor, asgari ücretli baba bilgisayar alamıyor119 izlenme
Emekliye kötü haber: Temmuz ayında sıfır zam kapıda!27 izlenme
'Dosyayı elime geçirdim; siyasetçilerin, bürokratların aileleri de var!' diyen Sedat Peker takipçilerine sordu: 'Ne yapayım?'57 izlenme
Sokak hayvanları tasarısında yeni gelişme: ‘Ötanazi’nin adı gitti kendi kaldı24 izlenme
Ümit Özdağ ve Mustafa Destici birbirine girdi27 izlenme
İBB’nin 6.3 milyonluk ağaç sulama işi AKP’li yöneticinin şirketine verildi!117 izlenme