Home
28 Temmuz 2025 ( 22 izlenme )
Reklamlar

Günlerdir yanıyor! AKP'li belediyenin başvurusu ortaya çıktı: CHP'den sert tepki!


CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bursa’daki yangından etkilenen Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alan ormanlık bölgede AKP'li Yıldırım Belediyesi'nin kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için yangından aylar önce başvuru yaptığını belirtti. Emir, durumu çok sert sözlerle eleştirdi.



CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bursa’daki yangından etkilenen Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alan ormanlık bölgede AKP'li Yıldırım Belediyesi'nin kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için yangından aylar önce başvuru yaptığını bildirdi.

Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bursa’nın Kestel’den başlayıp Gürsu ve Osmangazi’ye sıçrayan yangında kül olan alan, Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.

Ve aylar önce AKP'li Yıldırım Belediyesi bu ormanlık alana kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için başvurmuş. Bursa Valiliği ne yaptı? 'ÇED gerekli değildir' kararı verip yolu açtı. Şimdi o orman yandı… Su tankerini alıp gönüllü olarak alana giden 3 canımız dün hayatını kaybetti.

Demek ki mesele ağaç değilmiş. Yeşil Vatan değilmiş derdiniz. Bakan Yumaklı 'Cebimizde uçak yok' diyordu. Ceplerinde ne olduğu ortaya çıktı.

Yandaşlara peşkeş çekilecek orman haritaları, ÇED’siz ihaleler ve bu milletin canı pahasına çizilmiş rant planları var. Bu millet, bu vatan sizin kadar ihanet edeni görmedi."

Nefes

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hamas’ın kanlı baskını: İsrail sokakları cesetlerle doldu “6 Bin ‘AK Troll’ Sosyal Medyayı Manipüle Etti” Bakan Koca açıkladı: 6.562 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.477.463'e, can kaybı 25.993’e yükseldi! 12 bin liralık ayakkabıdan sonra başka bir AKP vekil de lüks mekândan çıktı!