CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bursa’daki yangından etkilenen Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alan ormanlık bölgede AKP'li Yıldırım Belediyesi'nin kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için yangından aylar önce başvuru yaptığını bildirdi.
Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bursa’nın Kestel’den başlayıp Gürsu ve Osmangazi’ye sıçrayan yangında kül olan alan, Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.
Ve aylar önce AKP'li Yıldırım Belediyesi bu ormanlık alana kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için başvurmuş. Bursa Valiliği ne yaptı? 'ÇED gerekli değildir' kararı verip yolu açtı. Şimdi o orman yandı… Su tankerini alıp gönüllü olarak alana giden 3 canımız dün hayatını kaybetti.
Demek ki mesele ağaç değilmiş. Yeşil Vatan değilmiş derdiniz. Bakan Yumaklı 'Cebimizde uçak yok' diyordu. Ceplerinde ne olduğu ortaya çıktı.
Yandaşlara peşkeş çekilecek orman haritaları, ÇED’siz ihaleler ve bu milletin canı pahasına çizilmiş rant planları var. Bu millet, bu vatan sizin kadar ihanet edeni görmedi."
Nefes
AKP döneminde İBB’den vakıf ve derneklere servet aktarıldı17 izlenme
YSK, iftar saatinde oy sayımına ara verilmesi talebini reddetti19 izlenme
Sahte diploma skandalı Kuzey Makedonya'daki Türk üniversitesine de sıçradı! İddiaların odağındaki isim Mustafa Şentop21 izlenme
Kolin İnşaat'a büyük kıyak! Aldığı ihaleyi duyanlar küçük dilini yuttu34 izlenme
Vatandaşı 'fakir' diye aşağılayan AKP'li personel İBB'den kovuldu !391 izlenme
Asgari ücret belli olmadan market fiyatları zamlandı28 izlenme
CHP temsilcisi: Ensar’ın ‘Türken’e verdik’ dediği para hesaplarda yok!80 izlenme
Mahkemeden kurultay kararı: Dosya Ankara'ya gönderildi9 izlenme