CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bursa’daki yangından etkilenen Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alan ormanlık bölgede AKP'li Yıldırım Belediyesi'nin kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için yangından aylar önce başvuru yaptığını bildirdi.
Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bursa’nın Kestel’den başlayıp Gürsu ve Osmangazi’ye sıçrayan yangında kül olan alan, Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.
Ve aylar önce AKP'li Yıldırım Belediyesi bu ormanlık alana kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için başvurmuş. Bursa Valiliği ne yaptı? 'ÇED gerekli değildir' kararı verip yolu açtı. Şimdi o orman yandı… Su tankerini alıp gönüllü olarak alana giden 3 canımız dün hayatını kaybetti.
Demek ki mesele ağaç değilmiş. Yeşil Vatan değilmiş derdiniz. Bakan Yumaklı 'Cebimizde uçak yok' diyordu. Ceplerinde ne olduğu ortaya çıktı.
Yandaşlara peşkeş çekilecek orman haritaları, ÇED’siz ihaleler ve bu milletin canı pahasına çizilmiş rant planları var. Bu millet, bu vatan sizin kadar ihanet edeni görmedi."
Nefes
Kar küreme makinesinin altında kalan ünlü oyuncu Jeremy Renner son durumunu paylaştı.40 izlenme
Erdoğan'ın maaşını 'az' bulan AKP'li vatandaş, doların artış sebebini muhteşem tespitleriyle açıkladı!55 izlenme
Yazlık saraya 13 milyon, içme suyuna bin TL ödenek!37 izlenme
Konvoyu Türk taksici görüntüledi: İngiltere Başbakanı ‘itibardan tasarruf olmayacağını’ daha öğrenememiş!31 izlenme
IMF: "Dolar 120 TL'ye dayanacak"33 izlenme
Baro Başkanları salona alınmadı, TBMM'de Adalet Komisyonu karıştı!97 izlenme
Yardım için gittiği evde, genç kızın pazardan topladığı çürük meyveleri görünce söyleyecek söz bulamadı34 izlenme
İngilizler, 11 saatlik asgari ücretiyle Türkiye’de yiyip, içip ülkelerine döndü: "120 sterlin harcadım sadece"27 izlenme
Yangından mal kaçırır gibi arsa ve arazi satışı!
Sedat Peker işaret etmişti: İfşalarla ilgili soru soran eski bakana ‘hakaret’ soruşturması!
Yılmaz Özdil'in yeni kitabı 'Mustafa Kemal' için provokatif saldırı uyarısı
Kömür ve doğalgazda kâbus dönemi geliyor: Yeni zamlar kapıda!