Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücretle çalışanların maaşlarının ne şekilde eridiğini hesapladı.
Kara'nın hesabına göre halihazırda açlık sınırının altında olan asgari ücrette bu durum yıl sonunda giderek derinleşecek.
Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, asgari ücretin güncel alım gücünün ciddi şekilde azaldığını belirtti. Kara, çalışanların maaşlarının yaşam maliyetini karşılamakta giderek zorlandığını ifade etti.
Kara’nın açıklamasına göre, 2025 yılı sonunda asgari ücret, açlık sınırının yüzde 36 altında kalacak. Bu durum, milyonlarca asgari ücretli için ciddi bir gelir kaybına işaret ediyor.

Ekonomist Kara, ayrıca geçmiş yıllara göre asgari ücret ve açlık sınırı arasındaki farkı gösteren bir grafik de paylaştı. Grafik, asgari ücretin yıllar içinde erime hızını net bir şekilde ortaya koyuyor.
DSÖ’den tek dozluk corona aşısına acil kullanım onayı!115 izlenme
CHP’de Hatay zirvesi: Özgür Özel Lütfü Savaş’ı Genel Merkez’e çağırdı26 izlenme
Kredi kartı borçları patladı37 izlenme
Kârı sermayeye, maliyeti halka!280 izlenme
Gaffar Okkan suikastinin sanığı başkan adayı oldu31 izlenme
AKP ve Erdoğan ne yapsa olmuyor, CHP ile fark kapanmıyor11 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Can kaybı 5.241'e, vaka sayısı da 206.844'e yükseldi!77 izlenme
5 milyon kişi icralık olduktan sonra icralık borçlara devlet desteği!43 izlenme
İktidar KKM'nin faturasını da halka yüklemenin peşinde: Her adım bir soygun
Kimya Mühendisleri Odası'ndan İliç uyarısı: "Risk sadece siyanür değil"
Aile saltanatıyla gündeme oturan Wushu Federasyonu: "Siyonizm bize saldırıyor"
12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan sapık tarikat liderinin itirafları ortaya çıktı!