SONAR Araştırma, 2025 Mayıs’ta, 26 şehirde, 2 bin 341 kişiyle 'Türkiye'nin Tercihleri' araştırması gerçekleştirdi.
Sözcü'de yer alan habere göre, ankette "Bugün bir genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna kararsızlar dağıtıldığında, CHP diyenlerin oranı yüzde 36.8, AKP diyenlerin oranı ise yüzde 30.8. oldu.
Diğer partilerin oy oranı ise şöyle:
DEM Parti yüzde 10.7
MHP yüzde 6.8
İYİ Parti yüzde 6.2.
Zafer Partisi yüzde 4.1.
Yeniden Refah Partisi yüzde 2.9
Diğer yüzde 1.7
ERKEN SEÇİM SORUSU
“Sizce, erken genel seçim yapılmalı mıdır?” sorusu yöneltilen katılımcıların yüzde 57.4’ü “Evet, erken seçim yapılmalıdır”; yüzde 35.5 “Hayır, erken seçim yapılmamalıdır”; yüzde 7.1 “Fikrim yok” yanıtını verdi.
'İMAMOĞLU SORUŞTURMASI TARAFLI'
Araştırmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalar ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutukluluğuyla ilgili vatandaşın görüşü yer aldı.
“İktidar ve muhalefete ait belediyelere yapılan denetimler ve açılan soruşturmalar sizce eşit ve adaletli mi?” sorusuna; yüzde 60.5 “Denetimler ve soruşturmalar taraflı bir şekilde yürütülüyor” ifadesini kullandı.
Yüzde 25.8 “Denetimler ve soruşturmalar eşit ve adaletli şekilde yürütülüyor” görüşünü dile getirdi. Yüzde 7.7 “Karasızım”, yüzde 6 “Fikrim yok” dedi.
Tele1
Adım adım alkol kısıtlamaları!122 izlenme
“Çeçen askerler Ukraynalı kadını kaçırdı, günlerce tecavüz etti ve sonunda katletti”225 izlenme
İnce'den gençlere: Paketleyin bunları380 izlenme
Döviz cinsi iç borçlanma tutarı 352 kat arttı!46 izlenme
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!71 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: AYM’den ehliyet iptallerine ilişkin karar18 izlenme
Akşener: "Ortak tek bir dert var"143 izlenme
BAE kumarhaneleri yasallaştırmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye haram para mı gelecek?35 izlenme
AKP'lilerden camide kahvaltılı seçim toplantısı!
Yangın mağduru köylülerin zeytin tarlalarına kamulaştırma şoku!
Kan donduran raporu İYİ Partili Kabukcuoğlu açıkladı: "Çocuğun cinsel istismarı 4 kat arttı"
CHP'li vekillerden 'Deli Dumrul vergisi' protestosu: "Bunlar öncelikle milleti dolandırıcı sayıyorlar. Diyorlar ki, 'Siz vergi vermiyorsunuz. Baştan haraç alalım"