19 Mart 2020'de yayımlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programının konuğu Hüsnü Bozkurt'tu. Bozkurt, koronavirüs sebebiyle Suudi Arabistan'ın hac ziyaretlerini durdurduğunu hatırlattı ve Türkiye'nin 20 bin kişiye umre izni vermesini eleştirdi.
Bunun salgını hızlandıracağını savunan Bozkurt, böyle bir durumda yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olacağını iddia etti. RTÜK, bu sözlerin "kriz zamanlarında sağduyu ortamını yaralayacağını" savunarak Halk TV'ye 25 bin 881 lira idari para cezası verdi.
Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne bir başka ceza da 20 Mart 2020'deki yayın dolayısıyla kesildi. O yayında konuk RTÜK eski üyesi Faruk Bildirici'ydi. RTÜK, Bildirici'nin sözlerini siyasi bir görüşe yönelik tutum olarak yorumlayarak yine 25 bin 881 lira idari para cezası kesti.
Bir başka ceza ise henüz Türkiye'de koronavirüs vakasının görülmediği 24 Şubat 2020 tarihli Günaydın Türkiye programına kesildi. Programda İran'da 8 kişinin öldüğü hatırlatılıyor, Türkiye'de alınması gereken önlemler konuşulurken yurttaşların virüsle ilgili hızla bilgilendirilmesi gerektiği anlatılıyordu. RTÜK, kriz zamanlarında izleyicilerde korku, panik ve endişe yaratacak yorumlardan kaçınılması gerektiğini belirterek Günaydın Türkiye programına da 25 bin 881 lira idari para cezası verdi.
7 Nisan'da yayımlanan Şimdiki Zaman Siyaset de ceza alan bir başka program oldu. Yayın konuğu Ali Demirsoy'un sözleri, izleyicilerde korku, panik ve endişe yaratacak ifade olarak değerlendirildi. 25 bin 881 lira idari para cezası da bu program için verildi.
Beşinci ceza ise 2 Nisan'da Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının aktarıldığı yayına verildi. O gün, Türkiye'de 601 sağlık çalışanının virüse yakalandığı açıklanmış, bu sayı 601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti olarak aktarılmıştı. Program sunucusu Şule Aydın, yayın esnasında hatayı fark edip 2 kez özür dilemesine rağmen RTÜK, bu hatanın sehven yapılmadığına hükmedip ceza kesti.
Bu kararlardan önce, Halk TV'ye 2 programından dolayı 10 kez yayın durdurma ve yaklaşık 60 bin lira para cezası kesilmişti. Bu kararlar şimdilik yargıdan dönmüş görünüyor. Halk TV avukatları yürütmeyi durdurma kararı aldı ama dosya kapanmış değil, hukuki süreç sürüyor.
Daha bu cezaların dumanı tüterken, Halk TV şimdi de 5 program için toplam 129 bin 405 lira para cezasıyla daha karşı karşıya kaldı. Halk TV, bu kararlar için de yargıya gidecek.
https://www.gercekgundem.com/medya/183050/halktvyertuktencezayagiyor5programadahaparacezasiverildi
Belediyeden açıklama: Ankara Büyükşehir "beşli çete"deki şirketin teklif verdiği ihaleyi iptal etti28 izlenme
THY Eski Yönetim Kurulu Başkanı “3. Havalimanı ihtiyaçtan olmayan bir Binali Yıldırım projesi”106 izlenme
“Galatasaray Adası benim” diyen Osmanlı torunu, Müjdat Gezen'e dava açmıştı, duruşma ertelendi272 izlenme
Dolar yakıp, iPhone kıran AKP’lilerin hedefinde bu kez BİM var44 izlenme
İşçiye, "Paramız yok" diyen AKP'li belediye, bakın hangi ülkeye sefer düzenledi!229 izlenme
Trump aynı açıklamada hem tehdit etti hem de hak verdi!71 izlenme
Emeklilerin alacağı bayram ikramiyelerinin tutarı belli oldu49 izlenme
Araç sahiplerine 2024'te yeni bir vergi daha geliyor47 izlenme