VATANDAŞIN kesesindeki yangın her geçen gün büyüyor. Ekonomik sorunlarla boğuşan vatandaşa tasarruf çağrısı yapan ve ‘'Yoksulluk, açlık bir sınavdır'' diyerek sabır tavsiye eden Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın ilk 6 ayında yaptığı rekor harcama, 9 milyar 897 milyon liraya ulaştı. Diyanet, 2022'nin OcakHaziran ayları arasında, 2021 yılının aynı dönemine oranla yüzde 55 daha fazla para harcadı. 2022 yılında 16 milyar liraya ulaşan bütçesi, yüksek tutarlardaki harcamaları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet'in yılın ilk altı ayında yaptığı harcamalar kalem kalem açıklandı. Diyanet, 2021 yılının OcakHaziran döneminde ise 6 milyar 362 milyon TL harcamıştı.
GİDERLER KATLANDI
9.8 milyar TL'lik rekor harcamanın büyük bölümü, “Din Hizmetleri ve Yaygın Din Eğitimi” için yapıldı. Yönetim ve Destek programı için ise 204 milyon 648 bin TL harcandı. 130 bini aşkın personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en yüksek gideri din hizmetleri içinde yer alan personel harcamaları oldu. 2021 yılının ilk yarısında 5.2 milyar TL'lik personel gideri bulunan Diyanet'in 2022 yılının ilk yarısındaki personel gideri ise 8.1 milyar TL oldu ve 2021 yılına göre 2022 ‘de yüzde 53 arttı.
‘BUNLAR İMTİHAN'
Diyanet Şubat ayında yayınladığı hutbesinde de yoksulluk ve açlığın bir imtihan olduğunu belirterek, “Hayatımız boyunca pek çok sıkıntı, musibet ve keder ile karşılaşırız. Sonuçları ne olursa olsun başımıza gelen her olay, dünya imtihanının bir parçasıdır” denilmiş ve bu durumun ilahi takdir olduğu belirtilerek, tevekkülle karşılanması istenmişti.
Diyanet 2021 yılının ilk 6 ayında 25.2 milyon TL yolluk gideri harcaması yaparken bu miktar, 2022'nin ilk 6 ayında 54 milyon 786 bin TL'ye yükseldi. Diyanet “Tasarruf tedbirleri kapsamında hukuk müşavirlerimiz ve avukatlarımızın duruşmalara fiziki katılımları yerine, online ortamda katılımları gerçekleştirilerek yolluk ve harcırah giderleri minimum seviyeye indirilmiştir” dedi.
Sözcü
Sinan Ateş suikastı soruşturmasında kilit rol üstlenmişti! Adıyaman’a emniyet müdürü olarak atandı19 izlenme
Cumhurbaşkanlığı 2021 bütçesini Meclis'e sundu, 245 milyar lira açık!80 izlenme
AKP'li Yeliz benzinin 45 TL olmasını ve Orta Doğu'daki durumu CHP'ye bağladı, isim vermeden Kurtuluş Savaşı kahramanlarına 'hain' dedi!51 izlenme
Konya'da bir imam Cuma hutbesinde doktorları hedef aldı! 'Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin?'57 izlenme
Tacizci öğretmenden mağdurun babasına şok mesaj!1216 izlenme
İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki fark aslında ne kadar?124 izlenme
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama129 izlenme
'Evet' diyen vatandaştan 'Maddeleri okudunuz mu ?' sorusuna muazzam yanıt 'Hiç mühim değil !'1588 izlenme
Evi ilaçlayıp uykuya dalan aile, sabahın en acı olayını yaşadı.
SON DAKİKA I Suriye güçleri gözlem noktamızı vurdu! 5 askerimiz şehit düştü, 5 askerimiz yaralandı!
Alkol zamlarına tekel bayilerden tepki: 'Batmaya doğru gidiyoruz!'
Bakan Bolat'ın boykotu kırmak için aldığı ürün İsrail malı çıktı