ABD’de mahkeme İran’ın alacaklılarının Halkbank aleyhine açtığı ayrı bir davanın Türkiye’de görülebileceğine karar vererek, davanın reddi talebini şartlı olarak kabul etti.
Davanın Halkbank aleyhine ABD devleti tarafından açılan ve İran yaptırımlarını ihlal ile suçlandığı dava ile bağlantısı bulunmuyor.
İranlı grupların saldırılarından mağdur olan 876 kişinin Halkbank aleyhine dava açma talebini inceleyen yargıç, davanın Türkiye’de görülebileceğini karar verdi ve Türkiye’de yargılamanın koşulları hakkında tarafların 2 Mart’a kadar anlaşmasını istedi.
BAZI ŞARTLAR BELİRLENDİ
Mahkemenin Türkiye saati ile gece saatlerinde yayımladığı kararda, “Davanın reddi kararı Halkbank’ın Türkiye’de yargılanmayı kabul etmesi, Türk mahkemelerinin yetkisini kabul etmesi ve zaman aşımına dayanan savunma yapmamasını şart koşmaktadır” denildi.
ANA DAVAYA AYRI AÇILMIŞTI
Dava Halkbank’ın ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal etmekle yargılandığı ana davaya ayrı olarak açılmıştı.
ABD devletinin açtığı ana davanın reddedilmesi için Halkbank talepte bulunmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Halkbank ise ret kararını temyize götürmüştü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/halkbankdavasindaabdmahkemesindenkritikkarar6264403/
Mersin'den Erdoğan'ı üzecek görüntüler!50 izlenme
İptal kararı çıktı: Murat Kurum bir kez daha İBB'ye kaybetti!35 izlenme
Mahmut Tanal: Mahalli mahkeme Anayasal suç işliyor151 izlenme
Kaybın büyüğü ortaya çıktı! Dev araştırma şirketi 'Erdoğan en zayıf anında' dedi12 izlenme
Halkbank’tan ABD’deki davada 'KHK'lı akademisyenle sakıncalı savunma43 izlenme
TurkNet'e siber saldırı sonrası açıklama: Kişisel veriler, finansal bilgiler, parolalar... Yetkisiz erişimi doğruladılar27 izlenme
Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın hakkında flaş karar!1015 izlenme
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına 4'üncü kez erişim engeli12 izlenme
Yangınla mücadele Menzil cemaatine emanet
‘Yüksek Hızlı Tren’ gittikçe yavaşlıyor!
Vatandaş et alamazken Bakan Nebati’den ‘koyun eti’ çıkışı: "Ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor. Bunu da değiştirmek lazım"
Özlem Çerçioğlu, İmamoğlu gözaltındayken Atatürk'ün yolundan dönmeyeceğine 'şerefi' üzerine ant içmiş!