CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şehir hastanelerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2026 yılında özel şirketlere aktarılacak ödenekleri paylaştı. Bulut, yalnızca 2026 yılında, şirketlere ‘Hastanelerin Hizmet Alımı Suretiyle Sunduğu Hizmetler’ başlığı altında 57 milyar 470 milyon 103 bin TL, ‘Şehir Hastaneleri Yatırımlarının Kullanım Bedeli’ başlığı altında ise 78 milyar 678 milyon 556 bin TL olmak üzere toplamda 136 milyar 148 milyon 659 bin TL ödenecek” dedi.
6428 Sayılı Kanun kapsamında yapılan şehir hastanelerine ilişkin ödenekleri paylaşan Bulut, “‘Milletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak’ dedikleri şehir hastaneleri bugün halkın iliğini, kemiğini sömüren bir kara deliğe dönüşmüş durumda” dedi.
Kamuözel iş birliği modeliyle yürütülen şehir hastanesi projelerinin, halkın kaynaklarını özel şirketlere aktaran bir rant düzenine dönüştüğünü belirten Bulut, bu sistemin bütçeye ve kamu hizmetlerine ağır yük getirdiğini söyledi.
Bulut, “Bu devasa tutar, ülkenin sağlık bütçesinin önemli bir kısmının doğrudan özel sermayeye aktarılması anlamına geliyor. Üstelik bu sadece bir yıllık yük. Şehir hastaneleri projeleri, 25 yıl boyunca vatandaşın vergileriyle finanse edilmeye devam edecek. Yani halkın alın teriyle toplanan vergiler, yıllar boyunca bu sözleşmeler sayesinde yandaş şirketlerin kasalarına akacak” dedi.
Artan faiz giderleri, döviz garantili sözleşmeler ve şeffaf olmayan ihalelerle ülke ekonomisinin ağır bir kambur altında bırakıldığını savunan Bulut, “Bu kirli düzen sürdükçe, bütçedeki her açık, ödenen her faiz, yapılan her kesinti, halkın cebinden çıkmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
halktv.com.tr
Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nden taşınmış59 izlenme
AFAD açıkladı! İzmir’deki depremde 39 can kaybı…64 izlenme
Saray ve Anadolu Ajansı arasındaki kriz büyüyor!213 izlenme
İran'ın vurduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki fabrika havadan böyle görüntülendi20 izlenme
İYİ Partili Ümit Özdağ, Fatih Tezcan'a “Atatürk’e hakaret” davası açtı141 izlenme
Sedat Peker bomba Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı yaptı72 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltındaki ilk görüntüleri!50 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na güvercin veren isim, silahlı ve ülkücü işareti pozları ile gündem oldu!11 izlenme
Odessa’da mahsur kalan Türk TIR şoförleri yardım bekliyor
Türk lirası, AKP iktidarı boyunca yüzde 80'den fazla değer kaybetti!
237 gündür beklenen İBB iddianamesinin detayları Yeni Şafak'a sızdırıldı
Bakan Koca açıkladı: 9.877 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.241.912'ye, can kaybı 21.488’e yükseldi!