İsrail ile HAMAS’ın şiddetli çatışmaları devam ederken, savaşın boyutu da giderek büyümeye başladı. Havadan yapılan saldırıların yanı sıra denizden de devam eden bombardımana kara harekatının da eklenmesi bekleniyor.
Bunlar yaşanırken HAMAS’ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze'de ürettiği bir hava savunma sisteminin görüntülerini yayınladı. Açıklamada, Muteber 1 adı verilen hava savunma sisteminin Aksa Tufanı harekatı sırasında İsrail savaş uçaklarına karşı kullanıldığı belirtildi.

Al Jazeera, El Kassam Tugayları'nın yayınladığı bir videoda söz konusu silahın kullanıldığını ve havadaki hedefin vurulduğunu hatırlattı.
Sosyal medyada paylaşılan bir başka videoda ise, yeraltında binlerce tünelin bulunduğu Gazze'deki füze stokları göze çarptı. Ucu ucuna sıralanmış onlarca füzeyle açılan kaydın devamında HAMAS üyelerinin füzeleri çoklu fırlatma rampasına taşıdığı görüldü. Video, Gazze'den İsrail'e doğru ateşlenen füzelerle sona erdi.
BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, bugün yayımlanan analizinde İsrail'in Gazze'ye gerçekleştireceği muhtemel bir kara operasyonunun HAMAS tehdidini ortadan kaldırmayacağını belirtti.
HAMAS'ın silahlı kanadının (İzzeddin El Kassam Tugayları) yaklaşık 30 bin savaşçıdan oluştuğunu aktaran Gardner, "Onlar, Gazze'nin tünellerini, mahzenlerini, sığınaklarını ve arka sokaklarını işgalcilerden daha iyi biliyor" dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 140’ı çocuk 687 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 726 kişinin yaralandığını açıklamıştı.
İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157'si ağır 2 bin 616 kişinin yaralandığı belirtilmişti.
Yeniçağ
Kritik toplantı'dan 'Darbe' çıkışı! Özel'den halka çağrı: "Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz!"
Elbistan Şeker Fabrikası’ndaki peşkeşin belgesi çıktı!
MHP'li vekil AKP'li başkanı topa tuttu: 'Adnan Oktar'ın kedicikleri gibi...'
Skandal sözler! HÜDA PAR Milletvekili laik eğitimi hedef aldı
Peçeli demokrasi (!) nöbetçisinden feto'ya beddua üstüne beddua
Temel Karamolloğlu da 100 bin imzayı geçti! İşte son durum
Faiz giderleri rekor tazeledi
Kesilen kolonun yerine ayna ve soyunma dolabı koymuşlar
Zeydan Karalar'ın görevden uzaklaştırılmasının iptali için dava açıldı
Başka ülkelerde yıllarca arayla yaşanan gündem Türkiye'de 72 saatte yaşandı! İşte son 72 saatte yaşananlar
Turizmde Alarm Zilleri Çalıyor! Yabancı Turistler Artık O Ülkeye Gidiyor
Döviz kurlarının 2013'ten bu yana nasıl değiştiğini izleyin ve görün !
‘Erdoğan Bilim Kurulu’nun isteğini reddetti’ Akşener’den istifa çağrısı!
İmamda virüs çıktı! Yaklaşık 100 kişiyle temaslı olduğu belirlendi!