Hamas’ın 3 farklı noktadan İsrail’e dönük başlattığı saldırıda İsrailli asker ve polislerin yanı sıra çok sayıda sivil de hayatını kaybetti.
İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail tarafında can kaybı 600’ün üzerine çıktı. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarında şimdiye kadar 370 kişinin öldüğünü, yaklaşık 2000 kişinin de yaralandığını söyledi. İsrail ordusu, öldürülen Hamas militanlarının sayısının 400'e yükseldiğini belirtti.
HAMAS FESTİVALE SALDIRDI
En fazla kaybın olduğu yerlerden biriyse Gazze Şeridi'ne yakın Kibbutz Re'im festivalinde yaşandı. Sınırın hemen yanında gerçekleşen festivale Hamas üyeleri havadan paramotorla saldırdı. Uzun namlulu silahlarla sıkarak ilerleyen Hamas güçleri bölgede birçok kişiyi öldürdü.
Festivaldeki İsrailli vatandaşların yaşananlardan habersiz eğlendiği anların görüntüsü ortaya çıktı.
NE OLMUŞU?
Hamas militanı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattıklarını ve 5 bin roket fırlattıklarını duyurdu.
Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.
Filistin halkının yeniden ‘devrim’ yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.
Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.
Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.
Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.
Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.
İsrail de akşam saatlerinde karşı saldırıya geçerek, Gazze’ye dönük yoğun bir bombardıman başlatmıştı.
Yaşanan yoğun çatışmalarda çok sayıda İsrail ve Filistin vatandaşı hayatını kaybetti. İsrail’in başlattığı operasyon devam ediyor.
Yeniçağ
İBB Başkanı İmamoğlu gözaltına alınınca başlamıştı! İnternette erişim problemi ne zaman düzelecek?
Bakan Soylu: Mersin'deki hain saldırıda ABD'de, bizden kullanılan silahların seri numarasını istedi
İlanlarda artık ‘uygun fiyat’ yerine ‘vatandaşlığa uygun’ yazıyor
Uyuşturucu soruşturmasında yeni aşama! Ünlülere 5 yıl takip
Doktorlar koronavirüse yeniliyor... Bir günde 4 doktor hayatını kaybetti!
Kılıçdaroğlu "Benimle olmaya hazır mısın?" diye sordu, salondaki katılımcılardan "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sesleri yükseldi.
Süleymancılara bir operasyon daha! 30 gözaltı 23 şirkete kayyum
Gazeteci Şaban Sevinç’ten bomba iddia: "CHP’ye 17 bin ıslak imzalı sandık sonucu tutanağı ulaşmadı"
İki bakan arasındaki 'kavga' istifa getirdi!
Soru çok yanıt yok! Butlan CHP'sinin Ali Haydar Fırat sessizliği sürüyor
Turhan Çömez belgeleri ve görüntüleri yayınladı! 200 milyonluk arazi hangi milletvekilinin eşinin şoförünün çıktı?
AKP'den MHP'ye oy vermeyin çağrısı
Sayısal Loto'da 180 milyon yine Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ya çıktı!
İmamoğlu iki büyük İBB yatırımını Cumhurbaşkanlığı'nın engellediğini açıkladı