Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmeliği Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.
Bu yönetmeliklerle 2001 tarihli Harp Okulları Yönetmeliği ve 2003 tarihli Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.
Önceki yönetmelikte giriş koşulları arasında sayılan “Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması” şartı yeni yönetmelikte yer almadı.
Bunun yerine önceki yönetmelikte olmayan “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmamak” hükmü giriş koşullarına eklendi.
‘DERS ÇIKARMAMIŞLAR’
Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre, yapılan değişikliği değerlendiren emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, bu adımın tehlikeli sonuçlara yol açma riski bulunduğunu vurgulayarak, “Bu, FETÖ vakasından hiçbir şey öğrenilmediğinin, hiçbir ders çıkartılmadığının açık bir itirafıdır” dedi.
“Bu değişiklikle tarikatlara ve cemaatlere, eğer iktidara karşı bir tavırları yoksa, yol açılmış oluyor. Burada AKP’nin orduyu tamamen kontrol etmeyi ve AKP’nin bakış açısını devletin resmi bakış açısı haline getirmeyi amaçlayan bir yaklaşım görüyoruz” diyen Yavuz, şunları söyledi:
“Tarikatların, cemaatlerin Harp Okulları’na girişinin önü yasal olarak da açılmış oluyor. Halihazırda memleket tarikatlar cenneti haline gelmiş durumda, ‘ordu da tarikatlar cennetinin bir parçası olsun’ diyorlar. Bu adımın çok tehlikeli sonuçlara yol açma riski bulunuyor. İktidarın, ‘bize yakın olursa tarikatların orduya yerleşmesinde hiçbir sorun yok’ anlayışının yansımasıdır. Görülüyor ki iktidar, geçmişten hiçbir ders çıkarmamış, bu yönetmelik bunun itirafı niteliğindedir.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/harpokullarindayenidegisiklikh68814.html
Dere yatağına kurulan bungalov bölgesinde 6 kişi hayatını kaybetmişti, Kırklareli'deki sel felaketinin öncesi ve sonrası görüntüleri yürek burktu45 izlenme
Denizcilik uzmanı Recep Canpolat skandalı açıkladı: "Romorkör hizmetinde 5 milyar dolar kime peşkeş çekildi?"29 izlenme
Enflasyon hesaplarında büyük fark: İşçi, memur ve emekli zammını etkiliyor43 izlenme
7 farklı araştırma şirketinin yaptığı seçim anketlerin sonuçlarının ortalaması alındı: Fark 10 puan33 izlenme
Ahmet Özer'in makam odasındaki 57 dakikalık gizem: Avukatları aramaya alınmamıştı31 izlenme
Ekrem İmamoğlu önlüğü giydi boneyi taktı: İBB'nin İstanbullulara sunacağı Ramazan desteklerini tek tek anlattı31 izlenme
Ayak üşümesi neden olur?41 izlenme
Eyüp Aksu taksi zammını kabul etmedi, İBB'yi tehdit etti: "Bu maliyetlerle kontak kapatırız"24 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun üzerinden gözaltı sırasında uyuşturucu hap çıktı!
Hakim karşısına çıktılar: Tutuklu bulunmayan Sedat Peker davasında yeni gelişme
Cemal Enginyurt: "Valiler, bakanlar, emniyet müdürleri eylemlerde yapılan gözaltı ve tutuklamaları önceden Erdoğan'a söylüyor"
CHP’li İlgezdi: Cezaevlerinde corona vakaları 15 günde yüzde 606 arttı