Gezi davası kapsamında “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Tayfun Kahraman, MS hastalığının ilerlemesine rağmen tahliye edilmiyor. Anayasa Mahkemesi’nin hakkında verdiği hak ihlali ve yeniden yargılama kararı uygulanmayan Kahraman, yataktan yardımsız kalkamıyor ve felç riski var. Son olarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahraman’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
Özel “Şimdi hastanede yatarak tedavi görüyor. Çok yoğun bir kortizon yüklemesi yapıldı. Eşinden aldığım haber; kortizon yüklemesini yapmışlar, başka yatan hastalara yer açmak için 15 günlüğüne cezaevine yollayacaklar, cezaevinde yatacak. 15 gün sonra tekrar gelecek ve tedavisi devam edecek” dedi.
‘SARILDIM TAYFUN’a’
Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman ise “Tayfun’a ‘Hapisten eve gelecekken hastaneye gelmiş olmanın’ nasıl hissettirdiğini sorduğumda bana ‘Meriç, ben evimizin nasıl bir yer olduğunu unuttum’ diye cevap verdi. Sarıldım kaldım Tayfun’a. Allah aşkına, biz bunu neden yaşıyoruz? Neden Anayasa Mahkemesi’nin kararı uygulanmıyor? Tayfun neden evimizi hatırlayamaz hale geldi? Neden?” diye sordu.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Tayfun Gezi’nin boşaltılmasını istedi, bu yüzden fiziki saldırıya uğradı. Ama 18 yıl hapis yedi. Gezi’de hepimiz vardık fakat en suçsuzumuz Tayfun’dur” diye seslendi.
Sözcü
Çay zammını vatandaş böyle yorumladı: "Oh canıma değsin. Simit bulamasınlar"44 izlenme
'Beni virüs değil bu düzeniniz öldürür' diyen TIR şoförü işsiz mi bırakıldı?159 izlenme
Mutlu musunuz? Dünyanın en güzel doğa mirasları arasında gösterilen Salda Gölü millet bahçesi inadıyla bataklığa döndü!42 izlenme
Karamollaoğlu’ndan AKP’ye İsrail tepkisi!144 izlenme
Mehmet Ali Çelebi'ye kurşun gibi sözler! Aradan 7 gün geçti hâlâ bu sözler konuşuluyor33 izlenme
Kız yurdundaki rezalette 4 kişi tutuklandı9 izlenme
Kredi borçları 2 trilyon lirayı zorluyor30 izlenme
Fatih Portakal Erdoğan'ın neden kaybedeceğini açıkladı40 izlenme
İki iftar arasındaki fark!
Vatandaşlar çürük ürünler için yarışıyor! 'Bu kadar çok insanın ıskarta ürün istediğini 27 yıldır ilk kez görüyorum'
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, kredi kartı ve ticari kredi faiz oranları arttı! İşte yeni rakamlar
Kılıçdaroğlu’ndan Engin Ardıç’a: ‘Sensin şaklaban’