Anasayfa1
16 Ağustos 2020 ( 100 izlenme )
Reklamlar

Hatalardan ders çıkartılmadı! Ayder Yaylası AKP’nin radarına takıldı


Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre; AKP, Karadeniz Bölgesi’nde doğayı katlederek son 10 yılda 203 Hidroelektrik Enerji Santrali(HES) inşa etti. Bölge halkının itiraz ve direnişlerine rağmen inşa edilen santraller, bolca yağış alan bölgede sel ve heyelan felaketlerini arttırdı. Buna rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası’nda, 5 yıldızlı otel yapılacağını açıkladı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre; AKP son 10 yılda Karadeniz Bölgesi’nde 203 Hidroelektrik Enerji Santrali(HES) yaptı. Uzmanların uyarıları ve bölge halkının direnişine rağmen inşa edilen santraller, sel ve heyelan felaketlerinin artmasına neden oldu. Yaşanan felaketlerde onlarca insan ölmesine rağmen, AKP HES çalışmalarını durdurmadı.

Yaşananlara rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmasında “Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette. Rize Havalimanı’nı 2022’ye yetiştireceğiz, bunlar Rize’ye Artvin’e geliş gidişleri çok rahatlatacak.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları kamuoyundan tepki çekti.

https://tele1.com.tr/hatalardanderscikartilmadiayderyaylasiakpninradarinatakildi204899/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu'na karşı bildiri hazırlığı Otobüste gazeteciye saldırı! Şoför yoluna devam etti Hakan Fidan'ın, konuşmaya devam ederken gelen anonsla basın toplantısının bittiğini duyunca yaşadığı şaşkınlığın görüntüleri ortaya çıktı Orman yangınlarının ardından NASA'dan flaş Türkiye açıklaması geldi