Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle büyük yıkım yaşanan bölgede, yeni binaların yıkılması gündem oldu. Kamuoyunda bu binaların yapımındaki tüm sorumlularla birlikte özellikle müteahhitler merak edilirken SÖZCÜ, Hatay'da yıkım yaşanan 3 sitenin müteahhidine ulaştı.
‘BENİM BİNAM MI MESELE'
En çok yıkımın yaşandığı illerden olan Hatay'da 2019'da tamamlanarak açılışı yapılan ve yerle bir olan Güçlü Bahçe City, müteahhidi merak edilen binalardan biri olarak gündem oldu. Açılışında Guinness rekoru için başvuru yaptıkları dev makası kullanmalarıyla da sosyal medyada konuşulan sitenin inşaatının SerAl İnşaat tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
Firmanın sahibi olan Servet Altaş'a ulaştık. Altaş'a yeni yapılan binanın yerle bir olmasının nedenini sormaya çalışırken Altaş, tepkili bir şekilde yanıt vererek, “Burada atom bombaları etkisinde deprem oldu, her yer yıkıldı, benim binam mı mesele. Bana binayı soramazsınız” dedi.
Gazeteci sorumluluğuyla soru sormanın görevimiz olduğunu belirtirken görüşmeyi sonlandıran Altaş'ı tekrar aradığımızda ise telefonuna ulaşılamadı. Hatay'da birçok inşaat projesinde adı geçen Altaş'ın sosyal medya hesaplarına da erişilemiyor. SerAl İnşaat'ın kentte yaptığı Venüs Gold ve Mars sitesinde de yıkımlar yaşandığı öne sürülürken enkaz altında kalanların sayısına ilişkin ise net bir bilgiye ulaşılamadı. Aynı firmaya ait başka binaların da yıkıldığı iddia ediliyor.

Binali Yıldırım'ın 'Kürdistan' çıkışı mahkemede beraate gerekçe oldu!190 izlenme
Gezi davasının üye hakimi AKP’nin aday adayı çıkmıştı, bakın adaylığında neler söylemiş?88 izlenme
Yattara, İmamoğlu'ndan öyle bir şey istedi ki... O anlar kameralara yansıdı37 izlenme
Türk Lirası hızla değer kaybederken Edirne'yi Bulgarlar, Artvin'i Gürcüler sardı!59 izlenme
MHP'den beklenmedik çıkış! "Erdoğan yediği hurmaları ifşa ediyor!"795 izlenme
Yabancılara konut satışı yüzde 50 arttı: İran, Irak ve Afganistan ilk sıralarda!59 izlenme
AKP'li belediye milletin parasını Bitcoin'e yatırmış! Bitcoin’ci AKP’li başkana Sayıştay denetimi istendi36 izlenme
Motokuryeyi böyle ezip öldüren katil nasıl serbest bırakılır? Cumhurbaşkanı oğlu olmak hukuk üstü mü? Hani Türkiye hukuk devletiydi?44 izlenme
Gittikçe borçlanıyoruz! Bireysel kredi borcu olanların sayısı 34 milyon kişiyi aştı!
Hastane randevuları için kota uygulaması mı başladı? Bakanlıktan yanıt geldi
Genç esnaf ekonomik kriz nedeniyle kendini vurdu!
Suudi Arabistan da seyahat yasağının ardından Türk ürünlerine uygulanan ambargoyu da kaldırdı.