Polis korumasıyla gezdiği, Diyanet kadrosuna alındığı ortaya çıkan Halil Konakçı, tepki çeken ifadeler kullandı.
Konakçı’nın "Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi" ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı.
Konakçı, söz konusu ifadelerinin gündem olmasının ardından “Değil Hatay ben Şam, Halep, Musul, Kerkük gibi ecdadımın kanının döküldüğü her toprağı Türkiyemin vatan toprağı sayarım. Hani sizin dedelerinizin İngiliz’e, Fransız’a peşkeş çektikleri toprakları diyorum” açıklamasında bulundu.
İlahiyatçı Cemil Kılıç da sosyal medya hesabından Konakçı’nın açıklamasına tepki gösterdi.
Kılıç, “İslam düşmanı sensin Fransız zangoçu Halil! Bir türlü Türk diyemiyorsun. Türkiye’min toprağı diyorsun. Türk toprağı diyeceksin Halil! Neden Türk'e ve İslam'a bu kadar düşmansın? Türk diline düşmansın ama hala Türkçe yazıyorsun. Düşmanı olduğun Türk'ün dilini neden kullanıyorsun” dedi.
Gerçek Gündem
Levent Gültekin 'Berat Albayrak Erdoğan ile barıştı, 2 hafta içinde Saray'da tekrar görevlendirilecek!'83 izlenme
Özgür Demirtaş açıkladı: Dolar neden çakılı kaldı?39 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında kritik soru: Emniyet o verileri neden toplamadı?13 izlenme
İBB ve ABB Düzce'nin yardımına koştu129 izlenme
Askıdan ekmek alan kadın pes dedirtti! 'Ülkede açlık yok, çalışana iş var, hükümetten memnunum'50 izlenme
ADD'den Ali Erbaş'ın WhatsApp'tan attığı o mesaja sert tepki38 izlenme
İBB bir bedelsiz tahsisi daha iptal etti: Düğün ve davetler için kiralandığı tespit edildi26 izlenme
Türkiye’de “yetenek açığı” artıyor: “Sektörün mühendisten çok teknisyene ihtiyacı var”34 izlenme