Hatay'ın Defne ilçesi Aknehir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 6 Şubat depremlerinin ardından aksayan eğitim hizmetlerine dair sorunlarını ve taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. 3 çocuk annesi bir anne evlatlarına kitap alacak paralarının dahi olmadığını söyledi.
Depremin etkisiyle evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan aileler, eğitim hizmetlerinde karşılaştıkları aksaklıklara dikkat çekti.
Bir anne, "Ne evim kaldı ne eşyam kaldı. Okula geliyorum, servisim yok, çocuklarım küçük, okuma yazmayı daha yeni çözüyorlar ve şu anda nasıl göndereceğim? Yemek konusunda yine aynı şekilde zorluk çekiyoruz. Yemek yok, servisimiz yok. Benim öğrencim 8. sınıf, kaynak kitabı almak zorundayım, param yok." diyerek tepkisini dile getirdi.
Yeniçağ
Bina yapmadıkların bir burası kalmıştı: AKP'li müteahhit şehit ormanına göz dikti!
Zam yağmuru dinmiyor! Bir ilde daha ekmeğe zam
CHP'li başkanın suçlandığı izin AKP döneminde verilmiş
Basın tarihinde kara leke! 10 gün karartılan Sözcü Tv böyle veda etti
Son yerel seçim anketinde Ankara'da Mansur Yavaş fark attı
Emekliler isyan etti: Artık yeter!
DİSK Basın İş yöneticisinden TRT atamalarına tepki! “Atamaların bütünü Anayasa ve TRT kanununa aykırı”
AKP'li başkan rekora koşuyor: 27 ayda 3. Özel Kalem Müdürü ataması!
Kız kardeşe tecavüz sanığı ağabeylerin cezası onandı!
Bakan'ın 'Unutmuşlardır' gerekçesine tepki gösterdi: "99 bin hane karanlıkta"
Kenti su bastı, CHP’li başkan isyan etti: Bu kadar parayı nereye gömdünüz?
AKP'li meclis üyesi "Rakamlarda bşr kuruş hata varsa namussuzum" dedi, yanlışı çok geçmeden ortaya çıktı!
Rezan Epözdemir'e tutuklama talebi
Onun adı ‘Kitap Baba’ köylere ‘Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ kuruyor