İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘hiçbir çocuk okula aç gitmesin’ sloganıyla başlattığı Kent Lokantalarının ilk 17 Haziran 2022’de Fatih Çapa’da açıldı. Lokantada ilk 13 günde 7 bin kişi yemek yerken Ağustos ayında sayı 27 bine çıktı.
Bu gelişmelerin hemen ardından önce Bağcılar’da daha sonra Sultanbeyli, Üsküdar, Ümraniye, Avcılar, Küçükçekmece, Sultanahmet ve Hisarüstü’nde lokantalar açtı. Bütün Kent Lokantaları’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İBB yetkililerinin Gazete Duvar’a yaptığı açıklamaya göre Kent Lokantaları’nda 2023 yılında toplam 1 milyon 610 bin 658 kişi yemek yedi. 2022’nin haziran ayından 2023 sonuna kadar hizmetten faydalananların sayısı ise 1 milyon 820 bin kişi olarak hesaplandı.
Artan hayat pahalılığına paralel olarak Kent Lokantaları’na talep de arttı. 2023 yılının ocak ayında 81 bin kişi Kent Lokantaları’nda yemek yerken aralık ayına gelindiğinde bu sayı 167 bin olarak kayıtlara geçti.
Tele1
Sedat Peker'in 'yalanlarsan kasetini yayınlarım' çıkışının ardından AKP'li Metin Külünk'ten flaş sözler!87 izlenme
İmamoğlu'nun lisans diploması silindi ama yüksek lisans diploması kaldı25 izlenme
Özgür Özel'den İBB'ye kayyum iddialarına sert yanıt: "Cesaret edemezler"20 izlenme
Mucize ilaç… Çin koronavirüsü dört günde yenen ilacın ismini açıkladı258 izlenme
PKK elebaşı Osman Öcalan'dan bomba iddia! "Cumhurbaşkanlığı ile görüştük"61 izlenme
Kızılay'da yeni skandal: Kira gelirini yıllarca AKP'ye yakın şirket almış34 izlenme
Çıktığı günden beri en çok satanlar listesindeydi: D&R’ın Erdoğan oyunu deşifre oldu36 izlenme
CHP az farkla kaybettiği Kırklareli'nde sonuca itiraz etti: "Seçim sonucu değişebilir"40 izlenme
"Kızılay kanunu dolanmaya aracılık ediyor"
Faik Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız
Teröristbaşı Öcalan'ın mektubuna ilişkin verilen araştırma önergesi AKP'nin oylarıyla reddedildi!
Veli Ağbaba'dan AKP'ye: "Bir taraftan PKK’yla barış yaparken diğer taraftan CHP’yle savaş olmaz"